Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVreme za definisanje položaja Vojvodine u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je da je vreme za definisanje položaja Vojvodine u Srbiji, jer će samo na taj način biti garantovana stabilnost našeg društva i zaustavljanje pogubnog centralizma koji je devastirao Vojvodinu. Predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev saopštio je 25. novembra, na dan kada je Vojvodina voljom slovenskog dela stanovništva odlučila da se prisajedini Kraljevini Srbiji pre 97 godina, da LSV zahteva da što pre bude otvorena rasprava o promeni Ustava Srbije, koji mora da bude izmenjen do kraja 2017. godine, prema Akcionom planu koji je samoj sebi postavila država Srbija.

- U novom ustavu istorijski utemeljena autonomija Vojvodine mora da bude definisana tako da novim konstitucionalnim aktom budu garantovani zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i imovina. Samo na taj način može i mora biti poništen ustavni puč iz 1988. godine kada je Miloševićev režim na ulici, nasiljem ukinuo autonomiju Vojvodine. Autonomija Vojvodine je njeno stečeno pravo koje mora da joj bude vraćeno. Samo suštinski autonomna Vojvodina može da garantuje prosperitet i zaštitu prava svim građanima i građankama Vojvodine – istakao je Jakovljev. On je napomenuo i da je Vojvodina uvek bila i biće spremna na dijalog o svim pitanjima, a pre svega o onim koja se tiču njenog statusa i sa njim povezanim kvalitetom života i pravima svih njenih građanki i građana.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...