Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPuna česma obećanja

Pijaće vode i dalje nema, LSV zahteva odgovornost

ZRENJANIN – Tri meseca prošlo je od isteka roka kada je Zrenjanin trebalo da dobije pijaću vodu, a od zdrave česmovače nema ništa. Zbog toga je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina, Vladimir Milošev, pozvao gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Gorana Tajdića da kažu građankama i građanima Zrenjanina kada će konačno dobiti zdravu pijaću vodu i ko će snositi odgovornost zbog ponovnog prolongiranja rokova.

Umesto postrojenja, prazan prostor

– Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom, istekao je 12. oktobra. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, da bi krajem novembra, gradonačelnik još jednom prolongirao rok, ovoga puta tvrdeći da će fabrika biti gotova do kraja mandata – izjavio je Milošev na konferenciji za novinare, dodajući da su ligaši obišli mesto gde je trebalo da bude postrojenje i da je tamo i dalje prazan prostor. Najveća žrtva takvog neodgovornog ponašanja zrenjaninske vlasti, prema njegovim rečima, jesu građanke i građani Zrenjanina, kojima je dosta praznih obećanja, jer u 21. veku nemaju osnovne uslove za normalan život kao što je pijaća voda.

Gradonačelnik gazi svoju reč

Kako je objasnio Milošev, Zrenjaninci i Zrenjaninke imali bi pijaću vodu već dve godine da nije raskinut ugovor s najeminentnijom svetskom firmom za vodosnabdevanje i potpisan ugovor s firmom koja je registrovana u Srbiji mesec dana pre tendera, a koja je, pritom, bila jedini ponuđač. Dodao je i da je taj jedini ponuđač svoje idejno rešenje dostavio tek šest meseci nakon potpisivanja ugovora, a zahtev za građevinsku dozvolu podnet je dve nedelje pre isteka ugovora.

– Bez ikakvog osećaja odgovornosti prema građanima koji još uvek nemaju pijaću vodu, i bez ikakvog osećaja odgovornosti za izgovorenu reč, gradonačelnik Janjić gazi obećanje koje je građankama i građanima Zrenjanina dao u prvoj izjavi prilikom stupanja na dužnost – istakao je odbornik LSV, podsećajući da je iz vrha SNS-a građanima data reč da će neko snositi ozbiljnu odgovornost ako fabrika vode ne bude gotova do kraja godine.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...