Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comKristina Meneši

Kristina Meneši je rođena 28. oktobra 1977. godine u Novom Sadu. Nakon završene Karlovačke gimnazije, smer Savremeni jezici - engleski jezik, diplomirala je na Odseku za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
Radi kao kustoskinja-istoričarka u Muzeju Vojvodine, gde je i rukovodilac Odeljenja savremene istorije (XX vek). Angažovana je i u Redakciji za istoriju Enciklopedije Vojvodine, kao i na projektima koji se bave istraživanjem žrtava Drugog svetskog rata u Vojvodini, što jeste težište njenog profesionalnog rada.
U smislu neformalnog obrazovanja, prošla je brojne vidove edukacije Nacionalnog demokratskog instituta, Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost, Centra za edukaciju LSV...
Liga socijaldemokrata Vojvodine za nju je, kako kaže, kao i za sve prave ligašice i ligaše, jedina politička stranka kojoj bi mogla pripadati. Principijelnost, antifašizam, hrabrost, nepokolebljiva borba, vojvođanski i nadnacionalni karakter politike Lige, kao i posebna energija i mentalitet njenih članova, samo su neki od razloga zbog kojih pripada Ligi. Formalno u Ligu socijaldemokrata Vojvodine ulazi nakon prvog hapšenja s nekoliko ligaša od strane Miloševićeve policije marta 2000. godine. Od tada do danas prošla je brojna zaduženja i funkcije u stranci – od Lige socijaldemokratske vojvođanske omladine, na šta je posebno ponosna, preko Mesne organizacije, Gradske organizacije Novi Sad, Saveta za kulturu LSV. Na poslednjem Kongresu stranke ponovo je izabrana za članicu Glavnog odbora. Na poslednjoj Izbornoj skupštini Gradske organizacije LSV Novi Sad izabrana je za potpredsednicu ovog odbora.
Odbornica je u Skupštini grada Novog Sada, gde se najviše bavi temama u vezi s kulturom, a u prethodnom skupštinskom sazivu bila je na čelu Saveta za kulturu Skupštine grada Novog Sada. U ovom periodu jedna od njenih najdražih obaveza, kako kaže, bilo je učešće u radu Odbora za podizanje spomenika Vasi Stajiću u Novom Sadu, što je, uprkos svim opstrukcijama, uspešno okončano.
Kristina Meneši će uskoro zauzeti mesto u poslaničkoj klupi LSV u Skupštini AP Vojvodine. Svoje znanje i iskustvo u domenu kulture podeliće i s pokrajinskim poslanicima i pokušaće da doprinese razvoju i napretku institucija kulture širom Vojvodine.
Sve manje slobodnog vremena koje ima provodi s dragim ljudima.
Odmalena je ljubiteljka klasičnog baleta, pa iako se više njime ne bavi, trudi se da u njemu što više uživa u pozorišnim predstavama.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...