Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVladimir Tešić

Vladimir Tešić je rođen 23. oktobra 1965. godine u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Godine 1993. počeo je da radi u Naftnoj industriji Srbije kao inženjer i za nekoliko godina je prošao sve instance – od tehničkog rukovodioca, direktora sektora, tehničkog direktora ogranka do izvršnog direktora ogranka. Nekoliko meseci nakon privatizacije NIS-a napustio je kompaniju i vratio se u rodni Zrenjanin. Od 2009. do 2012. godine bio je direktor u zrenjaninskom JKP „Gradska toplana“, u kojem trenutno radi na mestu pomoćnika direktora za tehničke poslove.
U Ligu socijaldemokrata Vojvodine učlanio se 2010. godine, kako kaže, pre svega zbog toga što je u njoj prepoznao vredne, poštene i časne ljude, koji žele dobro za svoju ulicu, mesnu zajednicu, naseljeno mesto i grad u kojem žive. Napominje da su višedecenijska doslednost u programu i ciljevima Lige, zalaganje za poštovanje svih ljudskih prava i borba protiv fašizma u svakom od njegovih oblika ono zbog čega sebe naziva ponosnim ligašem.
Tešić je do jula ove godine bio potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, a onda je izabran za predsednika zrenjaninskog GrO LSV.
Za sebe kaže da nije političar, već da je u politici zato što želi da pomogne da Zrenjanin bude kuća za sve, u kojoj mladi ljudi žele da ostanu i grade svoju budućnost. Zato što Zrenjaninci i Zrenjaninke zaslužuju lepši i bolji život u svom gradu. Zato što to podjednako zaslužuju i stanovnici sva 22 naseljena mesta zrenjaninske opštine.
Za budućnost LSV u Zrenjaninu obećava beskompromisnost kada je reč o čuvanju vojvođanskih vrednosti, borbi za jednakost svih građana i građanki i veće šanse za sve. Ističe da ćemo samo tako generacijama koje dolaze u nasleđe ostaviti mesto u koje žele uvek da se vrate.
Iako je bio zaslužan za uvek tople zrenjaninske domove, kao najveći uspeh, ipak, izdvaja svoj dom. Za sebe kaže da je porodični čovek, koji ima tu sreću da je i posle više od dve decenije braka i dalje zaljubljen u svoju suprugu. Ponosan je otac dvoje dece i nada se da će uspeti u svojoj nameri da Zrenjanin postane grad koji mladim ljudima nudi perspektivu, kako bi se i oni odlučili da ostanu u njemu. Ukoliko nije na poslu – na nekoj građevinskoj iskopini, okružen radnicima i mašinama, odnosno ukoliko nije u kancelariji Lige u Zrenjaninu, gde razgovara s građanima i građankama, slobodno vreme voli da provodi s porodicom i prijateljima.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...