Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comJovan Aksentijević

Jovan Aksentijević je rođen u Beočinu 28. decembra 1954. godine. Završio je Gimnaziju „Branko Radičević“, prirodno-matematički smer, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Subotici. Poseduje licencu ovlašćenog računovođe, a Ministarstvo pravde Republike Srbije imenovalo ga je za sudskog veštaka.

U bogatoj karijeri koja traje preko tri decenije prvih deset godina radio je u opštini Beočin – bio je pripravnik, vodio finansije i Poresku upravu opštine, a četiri godine je obavljao funkciju predsednika Izvršnog veća opštine Beočin. Zatim karijeru nastavlja u tada najvećoj kompaniji SFRJ INA Zagreb, gde je bio komercijalni direktor za Vojvodinu. Nakon početka raspada SFRJ, vraća se u Vojvodinu, gde je radio na rukovodećim funkcijama nekoliko preduzeća. U tom periodu je, između ostalog, bio prinudni upravnik u Nacionalnom parku „Fruška gora“, direktor DP „Podunavlje Beočin“, direktor maloprodaje „Univereksport“ d. o. o. itd. Sad obavlja funkciju direktora JP „Građevinsko zemljište i putna privreda“ Beočin. Uz redovan posao obavlja i veštačenja ekonomsko-finansijske struke.

Nakon jogurt revolucije, odlazeći iz opštine Beočin, izbačen je iz članstva Saveza komunista Jugoslavije. Nakon žalbe kazna mu je ublažena i dobio je poslednju opomenu. SKJ se ubrzo gasi, a Aksentijević se, iako se zarekao da se više neće politički angažovati, vrlo brzo priključuje reformistima Ante Markovića. Kad je i ta ideja nestala, prestaje da se bavi politikom sve do 2005, kad se aktivirao u tek formiranom Opštinskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Posle samo četiri godine postao je predsednik tog odbora LSV, na čijem je čelu i danas. Član je Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine već dva mandata i član Predsedništva LSV.

Beočinski ligaši od 2008. učestvuju u vlasti i ostvaruju dobre rezultate, a Aksentijević ističe da imaju ogroman potencijal koji će obezbediti kontinuitet i mnogo bolje pozicioniranje na lokalnoj političkoj sceni. Jovan svu energiju ulaže u realizaciju ideja, ciljeva i programa LSV, s osnovnom levičarskom, vojvođanskom, sremskom strašću. Aksentijevićeva velika ljubav od detinjstva jeste muzika. Svira nekoliko instrumenata (gitara, tambura-čelo, klarinet, saksofon...). Trenutno je predsednik KUD-a „Heroj Brile“ u Beočinu, koje ove godine slavi 70 godina postojanja.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...