Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comŠto pre doneti zakon o civilnoj zaštiti

BEOGRAD – Zamenik predsednika poslaničke grupe LSV Bojan Kostreš upozorio je da je jedini način da se katastrofe ne događaju i da se spreče velike materijalne štete i ljudske žrtve preventiva i saradnja svih nivoa vlasti.
Tokom skupštinske rasprave na temu vladinog Izveštaja o poplavama i Predloga zakona o otklanjanju posledica poplava u Srbiji on je ukazao na to da je zato pred parlamentom posao pisanja zakona o civilnoj zaštiti, koja mora da funkcioniše mnogo bolje i efikasnije. Kako je rekao, dobrovoljci su tokom poplava pokazali neviđenu solidarnost, ali su se mogli naći i u opasnim situacijama jer nisu bili obučeni za taj posao niti su imali adekvatnu opremu. Kostreš je primetio da u vladinom izveštaju o poplavama nedostaje izveštaj JVP „Vode Vojvodine“, te da se stvara problem ako u izveštaju republičke administracije nema mesta za informacije iz pokrajinske administracije.
– Te dve administracije jesu ista jedna adminstracija na dva različita nivoa. I zato mislim da mora u budućnosti da se pronađe mesta za izveštaje JVP „Vode Vojvodine“ i vlade Vojvodine i svih ostalih institucija koje funkcionišu na njenoj teritoriji – rekao je Kostreš. On je ukazao i na to da su, prema podacima JVP „Vode Vojvodine“, sva ulaganja u vezi s rekonstrukcijom vodozaštitnih pojaseva i izgradnjom novih i praktično sve ostalo što je urađeno – rađeno između 1980. i 1990. godine. – Gle čuda, u vreme kad je Vojvodina imala punu autonomiju i upravljala svojim novcem – primetio je Kostreš.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...