Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSportski savez Vojvodine da bude u Upravnom odboru Antidoping agencije

BEOGRAD – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su amandmanom da se u Zakon o dopingu uvrsti i obaveza da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Sportski savez Vojvodine (SSV) mogu predložiti po jednog člana Upravnog odbora Antidoping agencije Republike Srbije. Amandman nije prihvaćen, a ministar sporta Vanja Udovičić rekao je nakon izlaganja poslanika Lige Dejana Čapoa da će na njegovu inicijativu najmanje jedan član SSV biti u UO.
– Kao odgovorni poslanici koji predstavljaju građanke i građane Vojvodine, mi ćemo to ispratiti do kraja i kad se bude formirao UO Antidoping agencije, proverićemo da li će to zaista i biti tako – odgovorio je Čapo Udovičiću.
Obrazlažući jedan od četiri amandmana koji su podneli ligaši, Čapo je istakao i da, ako Ministarstvo za sport i Sportski savez Srbije imaju mogućnost da predlože po člana u UO Antidoping agencije, onda to pravo treba omogućiti i resornom sekretarijatu, kao i SSV.
– Vi ste u obrazloženju predloga zakona rekli da treba da postoji široka zastupljenost svih organa i organizacija koje mogu doprineti realizaciji zadataka koji se pred ovu agenciju postavljaju. Mislimo da ne iskačemo iz tih okvira i da deo javne vlasti, organizacija u oblasti sporta koji imenuju članove upravnog odbora jesu i Sportski savez Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – ukazao je Čapo Udovičiću i podsetio ga da on, kao ministar, ima korektnu saradnju s resornim vojvođanskih sekretarijatom.
– Na teritoriji AP Vojvodine postoji 85 opštinskih i granskih sportskih saveza, tj. 29 opštinskih i 56 granskih saveza, sa preko 2.500 sportskih klubova. Mislim da bi oni trebalo da se nađu u UO Antidoping agencije. Nemamo ništa protiv da se tu nalaze i članovi Sportskog saveza Beograda. Mislim da ćemo tek onda postići tu, kako ste vi naveli, široku zastupljenost svih organa i organizacija i na taj način poboljšati kvalitet rada upravnog odbora – zaključio je Čapo.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...