Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOdgovorni za incident s vodom da podnesu ostavke!

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastaviće da traži odgovore na pitanja kako i zašto je došlo do incidenta kada je bila zabranjena upotreba vode za piće od 15. do 20. aprila, kao i da odgovorni, pre svega direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija“ podnesu ostavke, kaže za Slobodnu Vojvodinu odbornik LSV u pančevačkoj skupštini, Vladan Keljević. On dodaje da institucije pokušavaju da speru sa sebe odgovornost za situaciju s vodom.

Trebalo je reagovati još u martu

Keljević navodi da je, nakon sastanka s direktorom Instituta „Batut”, saznao da su sanitarna inspekcija i JKP „Vodovod” morali reagovati još u martu, kada je u 42 odsto uzoraka zabeležena povećana koncentracija hlora.

– Izveštaj Zavoda za javno zdravlje o kvalitetu vode u Pančevu tokom marta, u kojem piše da je u 42 odsto uzoraka povišen hlor, Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je u Institut „Batut“, kako bi bio analiziran. Na sastanku s direktorom Instituta prim. dr Draganom Ilićem, doktorkom Zoricom Jovanovski i doktorom Dejanom Živadinovićem, rečeno mi je da su sanitarna inspekcija i „Vodovod i kanalizacija” morali ranije reagovati – kazao je on na konferenciji za novinare.

– Treba objasniti šta znači ono što je navedeno u izveštaju: „Voda može da se koristi za piće uz adekvatno hlorisanje“. Da li je ona u skladu s pravilnikom ili nije? To je naše pitanje na koje očekujemo konkretan odgovor – dodao je odbornik LSV-a i naveo da su mu u Institutu obećali da će odgovore na ova pitanja dobiti u pisanom obliku. Takođe, kaže da je problem bio i da se zakaže sastanak u ovom institutu, te da je datum određen tek posle nedelju dana insistiranja.

Koja je komisija stručna

Na tematskoj sednici Skupštine grada Pančeva, koja je održana 8. maja, a na kojoj je razmatrana upravo problematika nastala zbog povećane koncentracije hlora, gotovo da se ništa novo nije saznalo, sem da je, najverovatnije, u pitanju ljudski faktor, kao i da će biti formirana nova komisija koja će ispitati taj slučaj. Bez odgovora ostala su i pitanja odborničke grupe LSV-a.

– Mi smo tražili dopunu dnevnog reda s inicijativom za smenu direktorke „Vodovoda“ zbog niza neistina koje je iznela u vezi s aktuelnom situacijom s vodom. Osim toga, izveštaj Nadzornog odbora „Vodovoda“ decitno kazuje da je u samom preduzeću organizacija doživela ozbiljne devijacije, a u izveštaju Komisije videli smo da je bilo nepoštovanja hijerarhije, neobaveštavanja članova rukovodstva preduzeća, itd. Ostali smo bez odgovora. A prednog odbornika SNS-a da se osnuje nova stručna, relevantna, nezavisna i objektivna komisija, samo svedoči da postojeća komisija koju je osnovalo Gradsko veće u kojem SNS ima većinu, nije ni stručna, ni relevantna – kaže u izjavi za SV, Vladan Keljević.

 

Peticija: Smena direktorke i izuzimanje 
naplate dva računa za vodu!

Pančevački ligaši pokrenuli su peticiju za smenu direktorke, kao i za izuzimanje naplate utroška vode za april i maj iz računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija”. Građani peticiju mogu potpisati u Ulici vojvode Radomira Putnika, na Zelenoj pijaci, a aktivisti LSV-a sprovešće i kampanju „od vrata do vrata“. Takođe, peticiju je moguće potpisati i u prostorijama LSV-a, u Ulici vojvode Petra Bojovića 10 (bivša Lenjinova), od 11 do 16 sati.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...