Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLSV će na izborima ostvariti još bolji rezultat

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore najverovatnije izaći samostalno i uveren sam da će na tim izborima ostvariti bolji rezultat nego na prethodnim, jer je to već tradicija, istakao je u intervjuu Tanjugu zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. Kako je naveo, još se nisu desili pokrajinski izbori na kojima je LSV dobila manje glasova u odnosu na prethodne izbore, pa očekuje da će se taj trend nastaviti i na predstojećim izborima – istakao je Kostreš. On je naveo i da će konačnu odluku o samostalnom izlasku na izbore ipak doneti Glavni odbor koji će predložiti i kadrovska rešenja za najviše funkcije u pokrajinskoj vladi, ali i na lokalu, a za koje će Liga imati kandidate.

O kadrovskim rešenjima naknadno

– Sigurno ćemo personalizovati određene političke funkcije za koje se bore političke stranke na izborima. O kadrovskim rešenjima ne mogu govoriti, ali sam siguran da će najznačajniji i najistaknutiji ljudi u stranci učestvovati u trci za najznačajnija politička mesta – rekao je Kostreš. Komentarišući najave da pojedine stranke već imaju kandidate za pokrajinskog premijera, Kostreš je rekao da to govori o unutrašnjim problemima koje te partije imaju, a koje žele da skrajnu time što će reći: „mi imamo kandidata i spremni smo za izbore“.
– LSV nema unutrašnjih problema, ne davi se u dugovima, naš program je poznat i mi ne moramo da skrećemo pažnju s unutarstranačkih problema time što ćemo ranije izlaziti s imenima kandidata. Mi čekamo raspisivanje izbora i spremni smo za te izbore, a imena kandidata saopštićemo kada za to dođe vreme – rekao je Kostreš.

Teme na kojima će LSV insistirati

On kaže i da ne vidi posebnu dramatiku u trenutnoj političkoj situaciji u Vojvodini, ali da se oseća ulazak u predizbornu kampanju, zbog čega mu se većina poteza koje stranke povlače, čini kao zauzimanje startnih pozicija pred izbornu trku. U postizbornom periodu, za Ligu su, prema Kostrešovim rečima, prihvatljivi partneri svi oni koji prihvate da s njom rade na realizaciji tema koje čine osnovu programa Lige. A prioritetima u narednom periodu Ligaši smatraju izgradnju infrastrukturnih objekata u Vojvodini, poboljšanje životnog standarda, zapošljavanje ljudi, brigu o malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, zabranu prodaje zemlje strancima, formiranje vojvođanskog penzionog fonda, promenu ustavno pravnog položaja Vojvodine i donošenje novog statuta AP Vojvodine. – To su teme na kojima će LSV insistirati i ukoliko budu postojale parlamentarne stranke s kojima se o sprovođenju ovih ciljeva možemo dogovoriti, mi ćemo s njima razgovarati, a ukoliko se o tim temama ne uspemo dogovoriti prilikom formiranja skupštinske većine, mi u toj skupštinskoj većini nećemo ni biti – naveo je Kostreš. O datumu održavanja pokrajinskih i lokalnih izbora Kostreš nije želeo da govori, jer na to ne može uticati, ali kaže da će LSV insistirati da budu istog dana, jer je, smatra, besmisleno da u razmaku od 60 ili 100 dana dva puta birači izlaze na birališta.
– To bi bilo neodrživo i finansijski, a bilo bi negativno za političke procese – uveren je Kostreš.

Nema racionalnog razloga

za republičke izbore


Bojan Kostreš ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, o kojima se sve češće govori, jer za to, kako kaže, ne vidi racionalan razlog.
– Vanredni parlamentarni izbori održavaju se ili kad nema većine, ili kada je politika vlade doživela krah, ili kada se država suočava s temama koje su izazvale velike potrese u biračkom telu i javnom mnjenju. Ja ne vidim nijedan od tih razloga i ne mislim da će doći do parlamentarnih izbora – smatra generalni sekretar LSV.


 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...