Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMiloš Šibul

Miloš Šibul potomak je stare kikindske porodice koja je uspešno preživela sve društvene eksperimente oslanjajući se isključivo na rad i poštenje svojih članova. Rođen je u Novom Sad 1977. godine. Osnovnu školu završio je u Kikindi, a srednju poljoprivrednu  školu u Srpskoj Crnji. Diplomirao je na  Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, na smeru fitofarmacija, a trenutno se na tom fakultetu nalazi na master studijama, na smeru fitofarmacija – fitopatologija. Još kao student radio je u novosadskoj “Ciklonizaciji” na poslovima uništavanja larvi komaraca. Prvo pravo zaposlenje bilo mu je menadžer prodaje za Banat u novosadskom predstavništvu mađarske kompanije “ZKI-seme”. Trenutno je stalno zaposlen kao stručni savetnik u primeni pesticida u privatnoj porodičnoj firmi “Poljopromet” d.o.o. Reč je firmi sa dugogodišnjom tradicijom u kojoj je proveo i svoj pripravnički staž. Tu je, kako navodi, sticao iskustvo u radu, učeći uz svoje roditelje koji su takođe diplomirani inženjeri poljoprivrede. Sve što je naučio tokom školovanja primenjuje sada u praksi, budući da je istovremeno i jedan od rukovodilaca porodičnog preduzeća. Kaže da mu je želja da jednog dana nastavim da vodi firmu sa uspehom sa kojim su je vodili i njegovi roditelji. Od 2000. godine do danas učesnik je mnogih seminara, kongresa i savetovanja o zaštiti bilja. Mimo osnovnog posla  bavi se i zemljoradnjom, obrađujuću zemlju svojih predaka koji su u Vojvodini počeli da je obrađuju još pre 250 godina.
Predsednik je Gradskog odbora LSV Kikinda u četvrtom mandatu. Takođe, odbornik je Lige u aktuelnom sazivu SO Kikinda, od 2010. godine, a istovremeno je i šef odborničke grupe LSV. Član je Glavnog odbora LSV. Kako navodi, bio je simpatizer Lige socijaldemokrata Vojvodine još od kad se pojavila na političkoj sceni, a učlanio se 1995. godine, čim je postao punoletan. O svom izboru kaže:
– Odrastao sam u autonomaškoj porodici, pa je izbor bio očigledan i jedini moguć.
Studije je proveo u Novom Sadu, ali se po njihovom završetku i povratku u Kikindu ponovo aktivirao u svom gradskom odboru. Šibul je bio organizator, pokretač i učesnik svih akcija Lige u Kikindi - prepoznatljiv u sredini u kojoj živi i radi. Veoma je ponosan na svoju doslednost i petnaestogodišnji staž i istoj stranci.
U slobodno vreme bavi se proučavanjem porodičnog stabla, a svoje poreklo uspešno prati od 1764. godine. Pored osnovnog posla i stranačkih obaveza preostaje mu jako malo slobodnog vremena, pa uvek gleda da ga iskoristi na najbolji mogući način u datom momentu. Uporno se vraća knjizi “Srbi u Banatu”, jer u njoj uvek nalazi nove podsticajne informacije o životu, tradiciji i nastanku sela i gradova u Banatu. Oženjen je i otac dvoje dece. Vatreni je navijač FK Vojvodina.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...