Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comU Laćarku se i dalje rizikuje život na drumu

SREMSKA MITROVICA – Sunce u novembru i prolećne temperature nisu doveli putare u Laćarak, iako je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila da će radovi na pet kilometara državnog puta u ovom sremskomitrovačkom mestu, početi do kraja godine ako vremenski uslovi to dozvole. Prema njenom obećanju, radovi će najkasnije početi do marta. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica poručio je ministarki Mihajlović da će pažljivo pratiti da li će i kada biti realizovano njeno obećanje.

Novca ima, ali ne i putara

– Stanovnici Laćarka nekoliko godina rizikuju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, jer u Beogradu i nadležnim ministarstvima niko nema vremena, niti ga interesuje da rekonstruiše pet kilometara državnog puta koji prolazi kroz ovo mesto – navedeno je u saopštenju GrO LSV Sremska Mitrovica. I ministarka je, boraveći u Laćarku pre mesec dana, konačno primetila u kakvom je stanju put, pa je ocenila da je nedopustivo da se 30.000 ljudi iz okoline Sremske Mitrovice svakodnevno muči, jer su poslednji radovi na putu bili pre 15 godina, kada su kamene kocke loše presvučene asfaltom. Novac je za te radove, kako je dodala, obezbeđen. Međutim, iako su uslovi za radove bili idealni, putara nema, a meštani i dalje rizikuju svoje živote.

Ligaši upozoravali,

Ministarstvo ćutalo

Podsetimo, ligaši iz Sremske Mitrovice, ali i poslanici LSV, postavljali su u nekoliko navrata o tom putu pitanja nadležnim ministrima, a poslednji put, 30. jula, predsednik LSV Nenad Čanak zatražio je informaciju lično od ministarke Zorane Mihajlović. Odgovora na pitanje kada će stanovnicima tog dela Srema biti omogućeno da bez problema koriste tu deonicu, nije bilo. Jedini odgovor iz Ministarstva bio je da radovi za taj deo državnog puta nisu ušli u plan „Puteva Srbije“, jer to nije u njihovoj nadležnosti, već da je AP Vojvodina zadužena za tu rekonsturkciju, nakon što osnuje javno preduzeće koje će se time baviti. Međutim, Republika Srbija nikada nije prebacila Pokrajini sredstva za to preduzeće, pa je održavanje puteva drugog i trećeg reda, kojima pripada i put kroz Laćarak, ponovo vraćeno u nadležnost Republike i „Puteva Srbije“.

 

A šta da nije na putu za
Republiku Srpsku?!

 

Ministarka Mihajlović je, prilikom posete Laćarku, primetila i da je „ovih pet kilometara državnog puta ujedno i jedina direktna veza ovog kraja s Republikom Srpskom“. Dakle, da nije blizu predizborna kampanja i da nije slučajno primetila da je reč o putu koji je direktna veza s Republikom Srpskom, stanovnici tog dela Srema i dalje bi rizikovali svoje živote i živote putnika namernika, gubili zube i amortizere na rupetinama, naveli su sremskomitrovački ligaši i dodali da su džabe uredno plaćali poreze i apelovali. Oni su istakli i da ne mogu svi putevi voditi u Republiku Srpsku. „Budući da u Vojvodini niz putnih pravaca ne vodi u Republiku Srpsku, po toj logici, mnogi od njih ne bi nikada bili rekonstruisani, naročito u periodu između izbornih kampanja. Zato je potrebno da se Vojvodini prebace i nadležnosti i novac za njihovo sprovođenje, pa da o tim putevima sami brinu“, zaključuje se u saopštenju GrO LSV Sremska Mitrovica.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...