Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comTEPIĆ: KAKO TO? UGOVOR KOJI JE OBJAVIO MUP BEZ OSNOVNIH PODATAKA?!

BELA CRKVA/NOVI SAD – Načelnik Opštinske uprave Bela Crkva, Tomislav Dmitrović, kao ovlašćeni potpisnik u ime Opštine Bela Crkva, izjavio je, napisao i potpisao da ugovor o angažovanju „Fokus obezbeđenja“ i Opštine Bela Crkva nikada nije postojao. 

 

Novina u „prekomponovanju“

Podsetimo, u petak 15. januara, po uhodanom receptu kao i u mnogim drugim mestima, prekomponovana je vlast u Beloj Crkvi. I ovoga puta, odbornici su odvedeni u karantin u kojem su bili bez mobilnih telefona. Novina je bacanje suzavca i privatno obezbeđenje na ulazu u zgradu Skupštine opštine, koje aktuelnim odbornicima LSV-a i DS-a nije dozvolilo ulazak u salu Skupštine opštine, dakle, na njihovo radno mesto. Na više video-snimaka koji su se pojavili na društvenim medijima i različitim informativnim sajtovima, vidi se gužva pred ulazom u SO Bela Crkva, a na jednom od njih i kako obezbeđenje Sandri Ristić ne dozvoljava ulazak ni nakon što im objašnjava da je odbornica. Zatim dolazi do žučne rasprave okupljenih i obezbeđenja.

– Ja moram ući, ja sam odbornica Skupštine opštine Bela Crkva, da li vi razumete to? Mene je birao ovaj narod! Šta klimate glavom? Zar ne smemo ni da prisustvujemo sednici? – pitala je Sandra Ristić.

Mnogo toga čudnog

Iako ovlašćeni potpisnik u ime Opštine Bela Crkva tvrdi da nikakvog ugovora nije bilo, Ministarstvo unutrašnjih poslova na svojoj zvaničnoj internet stranici, stajući tako na stranu SNS-a, objavljuje navodni ugovor kojim Opština Bela Crkva angažuje dodatno obezbeđenje „Fokus protekt d.o.o.“ Vršac!

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine iz regiona južnog Banata, Marinika Tepić, ocenila je da je reč o „pokušaju pranja bahanalija koje u Beloj Crkvi sprovode Srpska napredna stranka i Jedinstvena Srbija kroz prikazivanje nevažećih ugovora“.

– Ugovor koji je MUP objavio, nema osnovne podatke, nema zaglavlja, delovodnog broja, datuma, a na mestu potpisa naručioca nalazi se pečat privatne agencije „Fokus protekt“, dok se na mestu izvršioca nalazi Opština Bela Crkva – istakla je Marinika Tepić za agenciju „Beta“, a preneo veb-portal RTS-a.

Ocenila je da je cilj objavljivanja takvih ugovora da demantuju izjavu načelnika Opštinske uprave Bela Crkva, Tomislava Dmitrovića.

– Dodatna zanimljivost jeste to što u tom lažnom ugovoru još piše da je sačinjen u četiri istovetna primerka, od kojih svaka strana zadržava po dva primerka. A gle, jedna strana, i to glavna strana – navodni naručilac posla Opština Bela Crkva – nema nijedan primerak. Načelnik Dmitrović ga nema, predsednik Opštine u vreme navodnog zaključenja ugovora, Stanko Petrović, takođe ga nema, ali ga ima MUP – navela je Marinika Tepić, zaključivši da je ugovor, usled svega toga, nevažeći.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...