Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comUtvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

Osam godina od velike sramote

Nije li logično da je takav nalog policiji mogao i morao doći iz samoga vrha vlasti? Na primer, od tadašnjeg premijera, njegovog kabineta ili kabineta ministra unutrašnjih poslova...

 

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, Bojan Kostreš, ukazao je na činjenicu da ni posle osam godina od mitinga „Kosovo je Srbija“, nakon kojeg je demolirano i zapaljeno više ambasada i lokala u Beogradu, nisu utvrđeni politički nalogodavci tog čina. On je istakao da je upravo ta činjenica, jedina veća sramota od samog paljenja ambasada SAD i Nemačke, te kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine.

– Najmanje što država kojoj je naneta takva bruka pred svetom i pred samom sobom, može i mora da učini, jeste da upravo njih pronađe. A to nije učinjeno, iako se od tog 21. februara 2008. u Republici Srbiji promenilo nekoliko vlasti – istakao je Kostreš. On je ukazao i na činjenicu da su izvršioci pronađeni i osuđeni, ma kolike da su zamerke na njihove uslovne kazne. Podsetio je i da je u toku predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga, a da jedino što i dalje ne znamo, jeste – na čiji su nalog jurišali huligani, a policija se povukla.

– Nije li logično da je takav nalog policiji mogao i morao doći iz samoga vrha vlasti?

Na primer, od tadašnjeg premijera, njegovog kabineta ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Već predugo čekamo da se utvrdi i njihova odgovornost – zaključio je Bojan Kostreš.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...