Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNe dovode investitore, ali grade novu industrijsku zonu, iako jedna stoji prazna

KIKINDA – Miroslav Grujić, potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, kritikovao je kikindsku vlast za koju je rekao da ne radi na dovođenju investitora. Kako je dodao, prazna industrijska zona ništa ne doprinosi, ali zato namerava da uloži nekoliko stotina hiljada evra u izgradnju nove. Kako je istakao, niko nije protiv izgradnje nove industrijske zone, ali tek nakon što se popuni prva, tj. postojeća koja je već godinama prazna. Ukazao je i na druge nedostatke rukovođenja gradom, ali i da kikindska inspekcija trenutno radi samo u interesu budžeta, umesto u interesu građana i privrednika.

 

– Veliki broj malih privrednika u Kikindi, ne može da se izbori s prevelikim kaznama. Smatramo da inspekcije treba da svojim radom ukažu na određene nepravilnosti kod privrednika kog obiđu i daju mu određeni rok da se one isprave. Kazne treba pisati ukoliko vlasnik ne ispravi uočenu nepravilnost, a ne po svaku cenu tražiti ljudima greške i pisati visoke kazne. Na ovaj način bi se i lakše uveo red u poslovanja malih privrednika – napomenuo je Grujić.

– O načinu formiranja novog javnog preduzeća i gašenju Radio Kikinde i ne vredi više govoriti. Uredba o taksi prevozu ide na štetu legalnim taksi prevoznicima, ali će dobro doći nekom tajkunu da pokrene posao taksi prevoza u Kikindi i uguši rad lokalnih taksista. Na smanjenju nezaposlenosti u opštini, gotovo se ništa nije uradilo. Kvalitet vode za piće da li je poboljšan? – upitao je Grujić na konferenciji za novinare.

Kao nedopustivo, on je istakao obilaske građana od strane aktivista vladajuće stranke, prilikom koje su anketirali građane za koga će glasati na izborima. Sve ovo što je navedeno, dokazuje da su nam izbori zaista potrebni, zaključio je Grujić.

On je republičkoj vlasti zamerio što nije ukazano poštovanje mladim matematičarima koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu, kao i što su smanjene plate i penzije, a zatim napomenuo:

– Imamo takav zakon o izdavanju državne zemlje, koji će brojne male i srednje paore upropastiti i načiniti nadničarima na sopstvenoj zemlji, dok će stranci i domaći tajkuni gazdovati.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...