Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOmogućite izbore, ili ćemo ih zakonski izboriti

TEMERIN – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin će pokrenuti sve ustavne, zakonske i građanske inicijative, kako bi sprečili grubo kršenja opšteg prava izbora, koje je uspostavljeno Ustavom i zakonima Republike Srbije – poručili su temerinski ligaši u saopštenju 14. februara. Oni su ukazali na činjenicu da su mandati istekli članovima  saveta sve četiri mesne zajednice, a da pritom izbori nisu raspisani iako je zaonski rok za to istekao još početkom  januara. U saopštenju je postavljeno i pitanje gde su pare od samodoprinosa, i da li time što ne raspisuje izbore, lokalna vlast želi i nešto da prikrije!?
- Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Temerinu takođe poručuje I da odgovornosti za potrošena sredstva mora biti. I pravne i političke – istaknuto je u saopštenju.

Peticiju potpisalo 2167 građana

Inače, LSV Temerin je pokrenula pre dva meseca peticiju koju je svojim potpisima podržalo više od 2000 građana te opštine.
Peticiju sa tačno 2167 potpisa inicijativi za hitno ukidanje odluke o cenama priključaka na opštinsku kanalizacionu mrežu, ligaši su predali 27. januara nadležnima u zgradama Opštine Temerin, JP „Direkcije za izgradnju i urbanizam“ i u Javno komunalnom preduzeću Temerin. Potpise za peticiju doneli su u organizovanoj šetnji sa zastavama LSV i Vojvodine kroz centar Temerina, a koloni se osim mnoštva ligašica i ligaša iz tog mesta priključilo i mnogo građanki i građana koji su poželeli da podrže ovu inicijativu.

Gde su pare od samodoprinosa?

Tom prilikom, ligaši su upozorili da su građani dve decenije uredno plaćali samodoprinos za tu namenu, a kako ilustraciju navode da je samo u poslednjih pet godina tako prikupljeno dva miliona evra na području sve četiri mesne zajednice.
- Odluka lokalne „Direkcije za izgradnju i urbanizam“ prosto „previđa“ tih dva milona evra – ukazuje Robert Karan predsednik Opštinskog odbora LSV Temerin.
- Stoga je 800 evra za priključak na opštinsku kanalizacionu mrežu koja postoji samo u užoj zoni centra i delu Ulice Narodnog Fronta, zaista previše. Pa, Temerinci su to već putem samodoprinosa platili ili preplatili. Zato kuće i stanovi u Temerinu treba da budu besplatno priključeni na opštinsku kanalizacionu mrežu. A zašto i kako je temerinski samodoprinos nestao najbolje bi bilo da ispitaju nadležni državni organi – poručio je Karan.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...