Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNastavlja se borba LSV za pune plate trudnicama

BEČEJ/NOVI SAD – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej predao je 14. decembra Gradskom veću inicijativu LSV „Puna plata za trudnice“, kojom se traži povećanje naknade za trudničko bolovanje sa sadašnjih 65 na 100 odsto iznosa plate i koju je svojim potpisima podržalo 515 građana Bečeja.

Podrška i dalje stiže

Akcija Lige „Puna plata za trudnice“ traje punih godinu dana i već je donela rezultate u Novom Sadu i Beloj Crkvi, a dobre vesti se ovih dana očekuju i u Baču, Somboru, Subotici i Zrenjaninu. Ligaši u Bačkoj Palanci, koji su takođe još u martu pokrenuli tu akciju, nedavno su ponovo apelovali na lokalnu vlast da što hitnije razmotri inicijativu LSV i na direktan način pomogne povećanje nataliteta.

Ubeđivanje u Bečeju


Potpredsednik Opštinskog odbora LSV Bečej Ferenc Tot kaže za Slobodnu Vojvodinu da su se koalicioni partneri različito izjasnili o njihovom predlogu da se trudnicama obezbedi puna plata.
– Demokratska stranka je inicijativu načelno prihvatila. Rekli su nam da će je podržati. Sad moramo ubediti i partnere iz SVM da prihvate tu našu inicijativu. Očekujem da ćemo uspeti da inicijativa bude spremna za sledeće zasedanje skupštine – navodi Tot. On je dodao kako očekuje da Gradsko veće bečejskom parlamentu prosledi inicijativu LSV čim se oko nje postigne konsenzus, te da bi ona mogla biti uvrštena u budžet za 2012. godinu.
– Napravljen je nacrt budžeta i računamo na to da za narednu godinu već budu obuhvaćene i te nadoknade za trudnice – naveo je Tot ističući da su inicijativu
potpisivali građani i građanke bez obzira na političku pripadnost.

Kikinđani ne odustaju


Kako je za naš list rekao predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul, inicijativa „Puna plata za trudnice“ trebalo je da se nađe pred kikindskim parlamentom pre nekoliko dana, kada je razmatran rebalans budžeta, ali se to nije dogodilo. Šibul kaže da su dobili obećanje načelnika Skupštine opštine Kikinda da će inicijativa biti uvrštena u dnevni red predstojeće sednice, na kojoj će odbornici razmatrati predlog budžeta za narednu godinu.
On dodaje da će LSV i dalje insistirati da se to uvrsti u budžet sledeće godine, jer nema razloga da Kikinda ne uradi kao što su to uradile druge vojvođanske opštine.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...