Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comKako se vlada u Novom Bečeju

NOVI BEČEJ – U poslednjih osam-devet meseci u Novom Bečeju konstatno se krši Statut AP Vojvodine skidanjem stare i neisticanjem nove zastave AP Vojvodine na zgradi opštine – kaže za Slobodnu Vojvodinu predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej Zoran Pušić. Prema njegovim rečima, zastava Vojvodine je svojevremeno skinuta sa zgrade opštine uz obrazloženje da je pohabana i do danas nije vraćena na mesto. Pošto je tada rečeno i da opština nema drugu zastavu, predstavnici LSV su, u međuvremenu, predsedniku opštine uručili novu i ukazali mu na nepoštovanje Statuta AP Vojvodine. Iako im je rečeno da će zastava biti istaknuta u skorije vreme, to se do danas nije dogodilo.

Nezakonita smena

Pušić kaže i da većinu u Skupštini oštine Novi Bečej trenutno čini koalicija Demokratske stranke i Liberalno-demokratske partije uz podršku Srpske radikalne stranke. To je, prema njegovom mišljenju, rezultiralo pokretanjem inicijative za smenu Saveta MZ „Novo Miloševo“, u kojem pomenuta koalicija nije imala većinu. Pušić, koji je bio predsednik Saveta MZ „Novo Miloševo“, kaže da je to učinjeno nezakonitom smenom Saveta i uvođenjem privremenog organa sastavljenog od članova te koalicije. On posebno ističe da je Savet MZ „Novo Miloševo“, pre raspuštanja od strane SO Novi Bečej, redovno održavao sednice i imao većinu, te da nije bilo nijednog valjanog argumenta za njegovo raspuštanje.
– Nije bilo valjanog razloga bez obzira na svu medijsku hajku koju je sprovodila aktuelna vlast pokušavajući da nađe, kako su sami rekli, nepravilnosti u radu Mesne zajednice – kaže Pušić. Prema njegovim rečima, vlast je za reviziju budžeta u Novom Miloševu angažovala revizorsku kuću koja nije imala adekvatnu akreditaciju za reviziju budžeta.
– Ta kuća je ipak utvrdila da ne postoje argumenti na osnovu kojih bi se rukovodstvo u Novom Miloševu optužilo za zloupotrebu službenog položaja, a samim tim se izgubio osnov za raspuštanje Saveta MZ „Novo Miloševo“ – kaže Pušić i dodaje da je, kao građanin, od republičkog Ministarstva za lokalnu samoupravu tražio mišljenje o ovom događaju i da ga još čeka.

Kako su podeljena mesta
u biračkim odborima


Odlukom predsednika Skupštine opštine Novi Bečej raspisani su izbori za Savet MZ „Novo Miloševo“ za 22. januar ove godine.
– Odlukom predsednika Skupštine opštine imenovana je Komisija za sprovođenje izbora za Savet MZ „Novo Miloševo“ koja se sastoji isključivo od članova koalicije DS i LDP, kao i predstavnika SRS. Kada su druge grupe građana tražile članove biračkih odbora, nismo naišli na odobravanje, te su i birački odbori sastavljeni od članova pomenute koalicije – kaže Pušić.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...