Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comRešiti problem registracije vozila i ponižavanja građana!

NOVI SAD – U redu ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu, u kojem građani čekaju kako bi registrovali vozila, 10. januara se dogodio incident pošto je grupa mladića koja preprodaje brojeve za registraciju vozila fizički napala Novosađanke i Novosađane zato što te brojeve nisu želeli da kupe od njih. Stvar je rešena tako što je novosadska policija najavila da će pojačati prisustvo policajaca ispred sopstvene zgrade! Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zbog tih dešavanja zatražio je 12. januara od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da hitno reši problem s registracijom vozila i prekine da ponižava građane.

Osnujte policijsku upravu za Vojvodinu

– S obzirom da po svoj prilici to nisu u mogućnosti, MUP treba da prenese nadležnosti na AP Vojvodinu i da ponovo osnuje pokrajinsku policijsku upravu, kakvu je Vojvodina i imala, a sad je ima Grad Beograd – navedeno je u saopštenju predsednika Izvršnog odbora GrO LSV Novi Sad Roberta Kolara.
– Nakon što su letos danima čekali pasoše, Novosađani su sada prinuđeni da kupuju brojeve ili da se tuku u redovima da bi registrovali svoj automobil, a sve što policija čini jeste da povećava bezbednost ispred svoje zgrade – dodao je on. Kolar je podsetio da je, uprkos tome što je Novi Sad svojoj Policijskoj upravi u prethodnom periodu pored mnoštva opreme, obezbedio i prostor za otvaranje još jedne policijske stanice u gradu, kriminal rastao i da Novosađani i dalje čekaju na pravo da imaju više policajaca, što je, prema njegovim rečima, neodrživo.
– Novosađani su već navikli na to da nikome u Beogradu nije prioritetno rešavanje njihovih problema i zato naš grad mora imati mogućnost da ovakva pitanja sam reši ili da mu u tome pomogne pokrajinska vlast – zaključio je Kolar.

Jovanović osudio napad


Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, zahtevajući pritom od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da oni ubuduće bez problema mogu izvaditi neophodna dokumenta. Jovanović je nadležne podsetio na gužve koje se unazad nekoliko meseci stvaraju zbog procedure prilikom predaje zahteva za registraciju vozila, kao i da je policija, kao organ državne uprave, dužna da strankama omogući brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa.
– Ovim putem apelujem na Vas da preduzmete sve potrebne dužnosti i mere u skladu s pomenutim zakonima kako bi se u budućnosti sprečilo narušavanje javnog reda i mira i bezbednosti naših sugrađanki i sugrađana i kako bi se obezbedilo potrebno ljudstvo i prostor, radi trajnog rešavanja problema sa gužvama zbog dobijanja potrebnih dokumenata za vozila – istakao je Jovanović.


 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...