Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comFinale fudbalskog kupa igra se u Novom Sadu!

NOVI SAD – Fudbalski savez Srbije pred kraj 2011. godine doneo je odluku da se finalna utakmica Kupa Srbije u fudbalu, 16. maja ove godine, odigra u Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“. Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je za Slobodnu Vojvodinu takvu odluku FSS, ističući da je to dobro i za domaći fudbal i za publiku. Podsetimo, ovakva odluka usledila je nakon njegovog apela Fudbalskom savezu, kada je u aprilu prošle godine napisao pismo predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću. U pismu je naveo da ne postoje razlozi zbog kojih bi se finale Kupa Srbije održavalo isključivo u Beogradu, pošto su i „ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojnih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način“. Nedugo potom Izvršni odbor FSS doneo je odluku da, pored Beograda, i drugi gradovi mogu podneti prijavu da se u njima igra finalni meč fudbalskog Kupa Srbije, što su iskoristili grad Novi Sad i FK „Vojvodina“.
– Pretpostavljam da je FSS imao na umu to moje pismo i to da sam ja, praktično, jedini iz lokalnih samouprava koji je pokrenuo to pitanje i dao takvu ponudu. Sad je prilika da se igra u Novom Sadu i da se dokaže i pokaže da nije potrebno da se uvek igra u Beogradu – naveo je Jovanović. Dodao je da Novi Sad ima dobru infrastrukturu i da je u poslednjih deset godina u njemu organizovano mnogo sportskih manifestacija.
– Raduje me da se na ovaj način skreće pažnja javnosti i na FK „Vojvodinu“ i na taj stadion, kao i da konačno postoji politički konsenzus da se uđe u njegovu obnovu. Da se napravi jedan savremen i moderan evropski stadion kakav i dolikuje Novom Sadu – istakao je on. Na pitanje da li misli da bi ovaj presedan mogao postati pravilo, pa da i naredne godine finale kupa bude organizovano van Beograda, Jovanović kaže da ne može predvideti šta će se dešavati, ali da, što se njega tiče, nema nikakvih problema da se i naredno finale igra van Beograda.

Decentralizovati i titule!


Aleksandar Jovanović ističe za Slobodnu Vojvodinu da bi naredni korak koji bi doneo boljitak domaćem fudbalu trebalo da bude decentralizacija titula, jer kako kaže, to što se u osvajanju trofeja stalno smenjuju ista dva kluba samo pokazuje koliko je stvarno loš domaći fudbal.
„Ne može niko da me ubedi da je u pitanju ’tržišna borba’ između tih klubova. To užasno smanjuje nadmetanje, sportski duh i dovodi do besmisla celu ligu. Zato nam je loša i reprezentacija i zato se niko od tih klubova ne plasira nigde u evropskim kupovima“, zaključuje Jovanović.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...