Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comUskoro policijska stanica na Novom Naselju

NOVI SAD - Novo naselje naredne godine dobija stanicu policije - potvrdio je, krajem decembra, direktor policije Milorad Veljović. Kako su tada preneli novosadski mediji, Veljović je rekao da je „policijska stanica na Novom naselju u Novom Sadu jedan od prioriteta u 2011. godini". Prema pisanju medija, Policijska uprava u Novom Sadu trebalo bi da dobije i poseban status, po modelu Beograda, jer je po obimu kriminaliteta odmah iza prestonice. Otvaranjem policijske stanice na Novom naselju bi konačno bi bili ispunjeni zahtevi Lige socijaldemokrata Vojvodine, a jedan veliki deo grada bi bio neuporedivo bezbedniji nego do sada.Saradnja grada i MUP-a

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji se u poslednje dve godine najviše borio da Novi Sad dobije još jednu policijsku stanicu, izjavio je da će policija ove godine uz pomoć grada osnovati stanicu koja će pokrivati Novo naselje, Satelit, Telep i Adice. Za sada se zna da će stanica biti u prostorijama uprave Apotekarske ustanove „Novi Sad“ na Satelitskoj pijaci, a detalji i rokovi biće poznati nakon sastanka gradskih čelnika s visokim predstavnicima policije.
- Trebalo je jesenas da nađemo prostor za policiju, ali je to usporeno, pošto smo morali da iselimo upravu Apotekarske ustanove. S obzirom da se radi o 450 kvadrata, nije bilo lako naći nove prostorije za ovu ustanovu. Postojala je dobra volja da se policijska stanica otvori prošle godine, ali bolje je i da kasnimo nekoliko meseci, a da uradimo valjan posao koji neće štetiti Apotekarskoj ustanovi, a koristiće policiji - izjavio je Jovanović. On nije mogao da precizira kada bi se policija mogla useliti u nove prostorije, ali predviđa da će Apotekarskoj ustanovi „Novi Sad“ biti potrebno oko mesec dana da se preseli. Grad će predati okrečene prostorije s delom nameštaja, a na policiji je da nabavi preostalu potrebnu opremu.

Četiri pisma Dačiću

Inače, u februaru će biti dve godine koliko se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori za otvaranje policijske stanice na Novom naselju. Mnogo je toga urađeno, a prikupljeno je i više od 1.500 potpisa podrške građana ovom zahtevu. Jovanović je od Ministarstva unutrašnjih poslova više puta tražio otvaranje ove stanice zbog poboljšanja bezbednosti u tom delu Novog Sada, a samom ministru Ivici Dačiću je tri puta poslao zvanično pismo sa ovim zahtevom. Tek posle trećeg pisma, u aprilu prošle godine, stigao je zvaničan odgovor ministra Dačića u kojem on obaveštava Jovanovića da taj posao zahteva određeni vremenski period i zamolio ga za strpljenje i razumevanje. S obzirom na to da ni strpjenje niti razumevanje nisu beskonačni, Jovanović je nakon tri meseca, prilikom primopredaje policijske opreme Policijskoj upravi Novi Sad, uručio i četvrto pismo Ivici Dačiću i zatražio što brže otvaranje ove policijske stanice, koja bi povećala bezbednost 63.000 Novosađana i Novosađanki.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...