Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comKrivična prijava zbog zastrašivanja glasača u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica podneo je krivičnu prijavu, zbog krivičnog dela povreda prava glasanja, protiv N. N. lica zbog zloupotrebe spiskova podrške izbornih lista kandidata za odbornike skupštine grada Sremska Mitrovica. Kako je za naš list potvrdio predsednik GrO LSV Sremska Mitrovica Đorđe Stojšić, od 27. marta aktivisti Demokratske stranke u tom gradu vrše pritisak na građane koji su svojim potpisom podržali kandidate Lige socijaldemokrata Vojvodine upozoravajući ih da im je poznato da su podržali listu LSV – Nenad Čanak, ali da za istu ne treba da glasaju.
– Ovakve aktivnosti ne mogu se nazvati čak ni negativnom kampanjom, već tipičnim zastrašivanjem glasača koje nije vršeno ni u vreme Slobodana Miloševića – navodi on. Kako dodaje, telefon u kancelariji GrO LSV Sremska Mitrovica već dva dana ne prestaje da zvoni, a potpisnici Ligine liste traže odgovore na dva pitanja – kako je moguće da su uzeti spiskovi iz izborne komisije, što je krivično delo, i zbog čega je to urađeno od strane Demokratske stranke, koja je na republičkom nivou naš koalicioni partner? Đorđe Stojšić upozorava da je, po svemu sudeći, reč o novom načinu kampanje čak i za Srbiju, u kojem se koalicioni sporazumi ne poštuju i ne bira način i sredstvo, uključujući kršenje zakona, da bi se došlo do glasova.
– Dovodi se u pitanje osnovno građansko pravo, pravo na slobodu izbora, a izborna komisija koristi to u svrhu zastrašivanje birača. Gradski odbor LSV Sremska Mitrovica na ovakav orkestriran napad od strane neodgovornih pojedinaca može da reaguje samo krivičnom prijavom, jer se ovde više ne radi o političkim razmiricama, nego o napadu na građane lično i na njihova Ustavom zagarantovana prava – istakao je Stojšić.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...