Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVratiti izvorne prihode AP Vojvodini

VOJVODINA – Niti je Vojvodina razvijena, niti bogata jer smo došli u poziciju prvi put u istoriji da je Vojvodina nedovoljno razvijeni region Srbije po službenim statističkim podacima republičke Vlade. Nedovoljno je razvijena i Šumadija, jugoistočna Srbija, Sandžak, zapadna Srbija. Pa šta je razvijeno? Nikad nećete pogoditi – Beograd – istakao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na tribini održanoj u Subotici 9. aprila. Lider LSV je, kao i svi ostali funkcioneri, veoma aktivan u predizbornoj kampanji, tokom koje građankama i građanima Vojvodine ukazuju na probleme s kojima se Pokrajina suočava, ali i planom i programom Lige za rešavanje tih gorućih problema. Ligašice i ligaši govore na tribina širom Vojvodine. Tako je Čanak 6. aprila u Tomaševcu upozorio da će gradovi i sela u Vojvodini biti bolja mesta za život tek kada se Vojvodini bude vraćalo ono što se u njoj i zaradi i što joj pripada, dok je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš tom prilikom upozorio da je sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko manje od onoga što joj pripada.
– Voleo bih da mi neko objasni kako se došlo i do tih sedam odsto kada Vojvodina čini i daje mnogo više. Kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu – istakao je Kostreš. On je na te probleme skrenuo pažnju i na tribini u Žitištu, ističući da je neophodno vratiti prihode u nadležnost Vojvodine. Na toj tribini su žitelji Žitišta imali prilike da čuju i kandidatkinju za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Svjetlanu Marković. LSV je bila izuzetno aktivna u Vršcu, gde se članstvo između dva izborna ciklusa utrostručilo, pa su tako meštani Velikog Središta, Kuštilja i Izbišta imali prilike da čuju program LSV, dok su ih najviši funkcioneri stranke istovremeno upoznali sa stvarima koje je Liga uradila u poslednjih godinu dana. Sa stavovima i predizbornim programom LSV mogli su se upoznati i žitelji Novog Orahova, gde je član Izvršnog odbora LSV Radovan Radovanović naglasio da lokalnu samoupravu u Bačkoj Topoli u predstojećem periodu treba da vode ljudi koji će se prema njenim dobrima odnositi na dobro svih koji u njoj žive. Nešto ranije, u istoj opštini u Bajši gostovao je i Nenad Čanak, a tribina je završena prijemom 20 novih članova u Ligu. Čanak je govorio i na tribini u Pivnicama, a meštani su se upoznali i s kandidatom LSV za poslanika u Skupštini APV po većinskom izbornom sistemu Bobanom Oreljom.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...