Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNovac zarađen u Kikindi tu mora i da ostane

KIKINDA – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Miloš Šibul organizovao je 22. aprila u svojoj porodičnoj kući u Kikindi nedeljni ručak kojem su prisustvovali predsednik LSV Nenad Čanak, zamenik predsednika Bojan Kostreš, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev i portparolka Aleksandra Jerkov. Pored njih, za trpezom su se našli i svi kandidati i kandidatkinje za odbornike i odbornice LSV u Skupštini opštine Kikinda. Čanak je tom prilikom upozorio na to da u poplavi raznih obećanja, privida, prikaza, utvara i svega što vidimo, kada više treba da verujemo televizijskom ekranu nego sopstvenim očima, boljeg načina da se ljudi sretnu od banatske trpeze nema.
– Zato su gospodin Miloš Šibul i njegova porodica ponudili jedan takav način dijaloga, koji je u tradiciji ovih prostora i koji treba negovati. I povesti računa da se ne zaboravi da je žuta supa, sos i meso deo našeg identiteta, voleo to ko ili ne, i mi od toga nećemo odustati – rekao je Čanak. Nakon izbora, dodao je Čanak, Liga će promeniti sve ono što bude mogla da promeni, u zavisnosti od podrške građana.

Ispod Kikinde izvučeno
200 miliona evra


Čanak je tom prilikom rekao da je potpuno jasno da u ovoj zemlji pravosuđe uopšte ne funkcioniše i da se stvari moraju pod hitno menjati. Lider LSV je istakao da nije moguće zaboraviti šta se sve događalo u ovoj zemlji devedesetih, da nije moguće zaboraviti ko je to sve organizovao i sproveo, te da nije moguće zaboraviti da se Vojvodina smanjuje po broju stanovnika i da je od 463 naseljena mesta samo jedno poraslo, a to je Novi Sad.
– Ne može se zaboraviti ni to da je samo prošle godine u Kikindi, ispod tla na kojem se nalazimo, izvučeno nafte za 200 miliona evra, a cela Naftna industrija Srbije plaćena je 400 miliona. To su nedopustive priče i to treba da se razreši. Mi smo 29 puta pokušali da to stavimo na dnevni red Skupštine AP Vojvodine i 29 puta naši koalicioni partneri i veliki zagovornici predizborne autonomije Vojvodine nisu na to odreagovali – istakao je on.

Vreme za vlast u Kikindi


Bojan Kostreš je rekao da je nakon osam godina ponovo došlo vreme da Liga bude na vlasti u Kikindi.
– LSV je stranka koja zaslužuje podršku građana i građanki Kikinde i mislim da je došlo vreme da ponovo preuzmemo odgovornost za vođenje ovim gradom, jer se pokazalo da, ko god je na mestu gradonačelnika i koja god većina je formirana, ne može da se uradi ni blizu kao što su uradili ligaši dok su vodili Kikindu – naveo je on. Kostreš je dodao i da je jedan od razloga za posetu podrška Milošu Šibulu i svim odborničkim kandidatima LSV baš zato „što žive ovde i znaju šta je najbolje za Kikindu“.
– Nije dobro da se u Kikindi živi ovako kako se živi i zato LSV treba da preuzme odgovornost. Mi ćemo pokazati da novac koji je ovde zarađen mora i da ostane u Kikindi, jer nama je svejedno da li novac ide u Novi Sad ili Beograd – istakao je Kostreš.

Kikindi je potreban domaćin


Domaćin Miloš Šibul za Slobodnu Vojvodinu kaže da je njegova želja bila da na ručak pozove sve kandidate i kandidatkinje LSV za odbornike i odbornice u Kikindi i funkcionere LSV jer je nedeljni ručak u njegovoj kući porodična tradicija od vajkada.
– Preko nedelje Vojvođani, kao vredni ljudi, rade i nedelja je jedini dan kada je čitava porodica na okupu. To je i bila moja ideja, a to smo i iskoristili da porazgovaramo o predstojećim izborima pošto kampanja ulazi u finiš – kaže on, dodajući da su najviši funkcioneri stranke poželeli Kikinđanima i Kikinđankama veliki uspeh 6. maja. Šibul dodaje i da je Liga prva u Kikindi pokrenula akciju „Kikindi je potreban domaćin“, a da su kasnije i druge stranke uzele istu ideju.
– Nije mi palo na pamet da u Kikindi, ovako malom gradu, treba da patentiram svoje ideje – kaže Šibul.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...