Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comTLO festival najavio banatske šore

TOMAŠEVAC – Dvanaesto svetsko prvenstvo u banatskim šorama tradicionalno će biti organizovano u Tomaševcu od 29. juna do 1. jula. Kako za Slobodnu Vojvodinu ističe Aleksandar Rudić, jedan od organizatora, na tom prvenstvu će nastupiti deset ekipa, a zasad je poznato devet učesnika. Deseta ekipa biće poznata nakon ovog vikenda kada se odigra poslednji kvalifikacioni turnir koji se 24. juna održava u Pančevu, gde će snage odmeriti ekipe iz Pančeva, Sakula, Mokrina i Žablja. Dosad se na svetsko prvenstvo kvalifikovalo pet prvoplasiranih ekipa s prošlog prvenstva: „Marijevo“ i „Čoke“ iz Tomaševca, „Orlovat“, „Bečkerečke kere“ iz Zrenjanina i „Bećari“ iz Novog Sada.

Stižu i ekipe iz Rumunije

Na završnom turniru, prema Rudićevim rečima, nastupiće i dve ekipe iz Rumunije – „TommyLand“ i rumunska reprezentacija u ojni, sportu sličnom šorama. Ostatak mesta zauzeli su pobednici kvalifikacionih turnira koji su igrani prethodnih vikenda.
– Severni kvalifikacioni turnir odigran je u Žablju, tu je pobedila ekipa „Mamuta“ iz Kikinde, i oni su osmi učesnici. Prošle nedelje održan je i južni kvalifikacioni turnir u Kusiću kod Bele Crkve, na kojem je pobedila ekipa „Lala“ iz Bele Crkve i oni su deveti učesnici svetskog prvenstva – ističe Rudić.

Moguća i iznenađenja

Rasporedom 12. svetskog prvenstva u banatskim šorama predviđeno je da prvog dana, u petak, 29. juna, snage odmere samo juniorski timovi. U subotu i nedelju slede okršaji u borbi za titulu. Aktuelni šampion je ekipa „Marijeva“ iz Tomaševca, koja je u finalu pobedila prethodnog šampiona „Orlovat“, a pored njih najveći favorit je i ekipa „Čoke“ iz Tomaševca. Ipak, Rudić kaže da su moguća i iznenađenja.
– Velika nepoznanica i opasnost biće ta rumunska reprezentacija ojne. Oni su jako ozbiljno shvatili naš poziv. Imao sam prilike da ih jesenas u Novom Sadu vidim kako igraju šore i pridodao bih ih ovom krugu ozbiljnih favorita – navodi Rudić.

„Hladno pivo“, Marčelo,

„Eyesburn“ i „Proleće“

u Tomaševcu


Kao uvod, u petak, 22. juna, održan je i drugi po redu Tomaševački letnji omladinski festival – TLO, koji je, prema Rudićevim rečima, i zamišljen kao najava svetskog prvenstva u šorama, zbog čega se i održava vikend ranije. Ove godine publika koja je u Tomaševac stigla iz najrazličitijih krajeva Srbije, mogla je da čuje poznati hrvatski pank-rok bend „Hladno pivo“, uz podršku „Eyesburna“, Marčela & „Filtera“/“Iskaz“ i novosadskog sastava „Proleće“, kao i drugih manje afirmisanih grupa. Ulaz je, kao i prošlog puta, bio slobodan.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...