Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comGrađani Vojvodine najbolje platiše struje

NOVI SAD – Elektrovojvodina je u prvoj polovini ove godine zabeležila naplativost od 98,73 odsto, čime je ostvarila ubedljivo najbolji rezultat u distributivnoj delatnosti u Elektroprivredi Srbije. Ovim je prebačen planski ali i prošlogodišnji procenat naplate, koji je iznosio 97,66 odsto – saopšteno je nedavno iz ove kompanije.

Energetska stabilnost

Kako kažu u Elektrovojvodini, ovogodišnji rezultat u naplati još je i vredniji ako se uzme u obzir da su elektroenergetski uslovi rada u zimskom periodu bili složeni, uz proglašenu vanrednu situaciju zbog veoma niskih temperatura u februaru.
– U tom periodu, nakon uspešnog prevazilaženja vanredne situacije i bez značajnijih prekida u snabdevanju građana, Elektrovojvodina je obezbedila energetsku stabilnost, a u bliskom kontaktu s kupcima i primenom raspoloživih rešenja uspela da postigne naplatu bolju od prošlogodišnje – saopšteno je na sajtu ovog preduzeća. Takođe piše i da su stvoreni uslovi da se planirane investicije i poboljšanja u održavanju elektroenergetske infrastrukture u Vojvodini do kraja tekuće godine u potpunosti realizuju. Time je, kako se navodi, Elektrovojvodina učvrstila poziciju najvećeg kontinuiranog investitora u pokrajini i glavni oslonac u razvoju privrede i unapređenju kvaliteta života građana.

Simić najmenadžer
jugoistočne i srednje Evrope


Uspeh Elektrovojvodine je priznat i u regionu. Direktor Elektrovojvodine dr Tihomir Simić proglašen je 5. jula u Sarajevu za najmenadžera 2012. za region jugoistočne i srednje Evrope.
Direktoru Elektrovojvodine, koji je na tu funkciju imenovan kao stručnjak na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, ovo priznanje dodeljeno je „zbog postignutih vrhunskih rezultata u poslovanju, modernizaciji i sveukupnom unapređenju rada u oblasti energetike i razvoju potencijala obnovljivih izvora energije“.
Nagradu Tihomiru Simiću uručio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, a čestitkama se pridružio i predsednik Crne Gore Filip Vujanović i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko. Inače, za dodelu prestižne nagrade „Najmenadžer i najkompanija“ u 2012. godini iz dvadesetak država Evrope bilo je nominovano više od 1.900 menadžera i kompanija iz različitih oblasti i kategorija biznisa.
Potvrda dobrog upravljanja


Tihomir Simić je izjavio da titula najmenadžera predstavlja potvrdu kvaliteta stila upravljanja s kojim je Elektrovojvodina u 2011. postigla visoke poslovne ciljeve, kao i verifikaciju uspešnog timskog rada na svim nivoima rukovođenja.

„Danas je Elektrovojvodina sa 2.500 zaposlenih najpotentnija kompanija elektroenergetskog sektora u jugoistočnoj i srednjoj Evropi, a ja kao direktor sa svim svojim zaposlenima i menadžmentom delim ponos i osećam veliku ljudsku sreću zbog prepoznatljivosti rezultata koje smo postigli“, istakao je Tihomir Simić.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...