Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comBorili smo se 22 godine, borimo se i dalje

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u obraćanju povodom 22. rođendana LSV koji je u ponedeljak, 16. jula, obeležen u Novom Sadu pozdravio je predstavnike ambasada i brojne druge visoke zvanice poput predsednika SDU Žarka Koraća, lidera SPO Vuka Draškovića, predsednika SDP Rasima Ljajića, pokrajinskog premijera i potpredsednika DS Bojana Pajtića i potpredsednika LDP Dušana Mijića kao prijatelje s kojima su se ligaši sve ove godine borili za bolje društvo.
Čanak je, međutim, ukazao na to da se, pošto nije počupano sve zlo koje se razvijalo devedesetih godina prošlog veka, koje nas je svađalo s komšijama i prijateljima, i pošto 2000. godine nisu zabranjeni SPS, SRS, JUL i Stranka srpskog jedinstva, danas taj krug zatvorio:
– Danas glavne snage predstavljaju falsifikatori, lažovi, oni koji su kraduckali pa bi da dokraduckaju i oni koji su ursali Srbiju i žele da je doursaju – ukazao je Čanak uz opasku da mladi ljudi koji su stekli diplome znanjem odlaze, dok je na čelu države onaj ko podnosi tužbe kad ga neko pita o studentskim danima.
Lider LSV je podsetio da je aktuelni Ustav Srbije prevara i falsifikat Vojislava Koštunice, Tomislava Nikolića i Ivice Dačića.
On je ocenio da su odluka Apelacionog suda kojom se Nikolićevom prijatelju Dušanu Stuparu omogućava odbrana sa slobode te odluke Ustavnog suda Srbije kojom se na posao vraćaju nereformisane sudije, a najbrutalnije seku nadležnosti Vojvodine jedan od primera kako se pravosuđe preporučuje novoj vlasti.
– Ukidaju presude, ukidaju autonomiju Vojvodine, očekujem da će, ukoliko se ovako nastavi, za neki budući Dan državnosti biti amnestirani i oni koji su osuđeni za ubistvo Đinđića. To je, uostalom, i bilo obećanje u pretposlednjoj izbornoj trci Tomislava Nikolića – podsetio je Čanak.
– Dvadeset i dve godine se borimo da Vojvodina ima zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano ustavom – istakao je Čanak.
Lider LSV je poručio da protekle 22 godine nisu izgubljene, jer su za to vreme obezbeđeni ljudi, kontakti i infrastruktura, te da sve okupljene vezuje ta ideja.
– Borili smo se 22 godine. Borićemo se i dve, i 22 i 222 ako treba, ali neće trebati toliko da to ostvarimo – poručio je Čanak.
– Svi pripadnici LSV imaju samo jedan zadatak – da nikad ne odustanu – poručio je on.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...