Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNovac za trudnice nađite ukidanjem radnih mesta koja ste izmislili

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin u više navrata je upozorio na postupke novoformirane vlasti koja ne poštuje sudske odluke i zakone, istovremeno prisvajajući rezultate prethodne vlasti. Potpredsednik Gradske organizacije LSV u Zrenjaninu i odbornik u lokalnoj skupštini Tibor Vaš ukazao je na to nedavno, navodeći da ni u jednom gradu u Vojvodini i Srbiji ne postoji funkcija pomoćnika predsednika Skupštine grada.Ne umeju ni da završe

– Aktuelna gradska vlast zasad nije uradila ništa što bi koristilo Zrenjaninu, pa čak ni započete projekte ne može da dovrši na adekvatan način. Ali se zato vrlo uspešno izmišljaju nove funkcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima – naglasio je Vaš. On je dodao i da se ne poštuje ni odluka Suda o povratku zgrade Komiteta u vlasništvo države, kao i da je za rekonstrukciju tog objekta obezbeđeno 58 miliona dinara, a da zbog samovolje pojedinaca najveću štetu trpe građanke i građani Zrenjanina.

Ima para


A član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik u gradskoj skupštini Predrag Perkić navodi da će odbornička grupa Lige ponovo podneti zahtev da trudnice u zrenjaninskoj opštini dobijaju pun iznos zarade. Pošto je u toku priprema rebalansa budžeta za ovu godinu, a u decembru će biti usvajan budžet za sledeću godinu, Perkić navodi da će Liga tražiti ono na čemu je insistirala i pre usvajanja budžeta za 2013. godinu. – Deo sredstava, u iznosu od oko pet miliona dinara, mogao bi se obezbediti ukidanjem mesta pomoćnika predsednika Skupštine grada jer je toliko namenjeno za njihove plate i doprinose. Na taj način bi nova vlast pokazala socijalnu odgovornost prema građankama i građanima Zrenjanina, ali i hrabrost da se izbori s političkim ucenama i podmirivanjem pojedinačnih interesa o trošku građana – zaključio je Perkić.

 

Nezaposlenim porodiljama

dati platu godinu dana


– Imajući u vidu demografska kretanja i socijalni status velikog broja trudnica i porodilja u Zrenjaninu, predložićemo da se u budžetu za 2013. godinu predvide sredstva koja bi nadomestila razliku za zaposlene trudnice koje održavaju trudnoću od 35 odsto, kako bi dobijale punu platu do porođaja – rekao je Perkić. LSV će, kao i prethodnog puta, insistirati da se i nezaposlenim porodiljama isplaćuje minimalna zarada do detetove prve godine, dodaje Perkić, podsećajući da zrenjaninske trudnice, po predlogu LSV od ove godine dobijaju 35.000 dinara jednokratne pomoći. To pravo ostvaruju porodice u kojima jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina duže od godinu dana i odnosi se na prvo, drugo i treće dete rođeno u 2012. godini.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...