Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVlada nas uvodi u grčki scenario

NOVI SAD – Ekonomista mr Vladimir Torbica upozorio je za Slobodnu Vojvodinu da, ukoliko Vlada Srbije nastavi da se zadužuje na svaka tri meseca po milijardu evra, kao što je to uradila u ova tri i po meseca, naš dug će do kraja mandata porasti za još 16 milijardi evra. On ističe da nas taj tempo definitivno vodi u grčki scenario. Istina, kako kaže Torbica, Grčka je u lošijoj poziciji.
– Najgore je što vlada nema rešenje za finansijsku situaciju i što će taj novac od kredita potrošiti na javnu potrošnju, odnosno na plate, režije, institucije, upravu. Sad smo visokozadužena zemlja, a ako vlada nastavi ovako, postaćemo prezadužena – upozorava Torbica.
List „Dnevnik“ je 23. novembra objavio rezultate analize portala makroekonomija.org da se Srbija, od dolaska nove vlade, zadužuje brzinom od 12,3 miliona evra dnevno ili po 143 evra u svakoj sekundi!

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...