Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comObustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila je Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
- Smatramo da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima. Ali, redovna godišnja registracija sa svim svojim troškovima, prevelik je danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva – piše u saopštenju. Takođe se navodi da poljoprivrednici u Srbiji inače imaju manje subvencija nego što je to slučaj u zemljama u okruženju, te da bi im ovakva mera svakako uštedela dosta novca i pomogla da nekako prebrode ovu godinu u kojoj je repro materijal već poskupeo 30 odsto u odnosnu na prethodnu.
- Poljoprivreda može biti jedan od načina za izlazak iz krize, ali da bi se to i ostvarilo potreban je strateški prilaz i pomoć države poljoprivrednim proizvođačima. Za početak, barem ovakva – zaključuje se u saopštenju.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...