Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDa li uvozimo meso koje je hranjeno GMO žitaricama?

BEOGRAD – Narodni poslanik LSV Đorđe Stojšić upitao je ministre poljoprivrede i trgovine Gorana Kneževića i Rasima Ljajića da li je tačno da je, iako je u Srbiji zabranjen uvoz genetski modifikovanih žitarica i mesa, dozvoljen uvoz mesa iz zemalja u kojima se stoka hrani GMO hranom. Stojšić je upitao i da li Srbija obavlja takve kontrole jer naši proizvođači nikako ne mogu biti konkurentni s farmerima u Brazilu ili Argentini, koji koriste GMO žitarice.
– Mislim da mi i dalje uvozimo, ne žitarice koje su genetski modifikovane van dozvoljenog nivoa, ali uvozimo meso koje je proizvedeno ishranom životinja GMO žitaricama. Nisam siguran kakva je laboratorijska procedura pri uvozu, a i to meso daleko je jeftinije od onog koje su naši poljoprivrednici i stočari u mogućnosti da proizvedu. To je tema kojom bi trebalo svi zajedno da se bavimo – rekao je Đorđe Stojšić, dodajući da je više udruženja iz Vojvodine skretalo pažnju na tu problematiku.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...