Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comInvestitore privući boljim ulaganjem u infrastrukturu

KOVIN – Predsednik Opštinskog odbora LSV Kovin i kandidat za odbornika Lige u Skupštini opštine Aleksandar Milošević kaže da je jedan od najvećih problema opštine nezaposlenost, što bi, uz malo truda, moglo da se popravi.


– Zemljište za industrijsku zonu postoji i godinama niko ne završava infrastrukturu koja bi mogla biti ponuđena investitorima. O ženama i trudnicama ne vodi se briga, pa je dece sve manje. Odbornici Lige su u prethodnom mandatu podnosili zahtev da se trudnicama nadoknadi 35 odsto do pune plate, kao što je to u nekim većim gradovima, ali nismo naišli na razumevanje. To se mora promeniti – naglašava Milošević.

Živeti kako dolikuje u 21. veku

Lokalni izbori u Kovinu biće održani u nedelju, 7. aprila. Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za odbornike u lokalnoj skupštini jesu Kovinci Aleksandar Milošević i Aleksandar Topalović, zatim Vendel Fako iz Skorenovca, kao i Radica Nedeljkov iz Bavaništa i Sava Majstorović iz Dubovca. Oni se zalažu za to da prestane seča breza, da se precizira šta je s obalom na rukavcu Dunavca i šta će biti s ostatkom te obale, kao i da svi stanovnici opštine žive u uslovima koji dolikuju 21. veku.

Sela bez asfalta i kanalizacije

Iako je 21. vek i gotovo nezamislivo da ne postoji asfalt u naseljenim mestima, toga i dalje ima u opštini Kovin. Stanovnici Mramorka, Dubovca, Skorenovca, Bavaništa i drugih sela u okolini Kovina i dalje nemaju kanalizaciju. U Dubovcu i Bavaništu žitelji još čekaju da im kroz slavine umesto žute tečnosti poteče pitka i čista voda.
Iako, istina, u svakom naselju postoji ambulanta, stanovnici opštine Kovin žele bolju zdravstvenu negu – lekara u dve smene i noviju opremu u ordinacijama.
Škole su dobro opremljene, sve imaju fiskulturne sale i sportske terene u dvorištima. Ali gde deca mogu da igraju fudbal i basket za vreme letnjeg raspusta? Ne postoji nijedan teren na otvorenom u celoj opštini. Takođe, samo u Kovinu mališani imaju dva dečja igrališta, dok ni u jednom naselju nema nijedne klackalice ili ljuljaške. Ligaši poručuju da u svakom mestu mora biti bar po jedno dečje igralište i jedan teren na otvorenom, a u samom Kovinu – minimum četiri.

 

Iskoristiti šansu


Inače, ligašice i ligaši u Kovinu poznati su i po insistiranju da ta opština iskoristi ogroman turistički potencijal koji ima, s obzirom na to da joj pripada trećina prostora Deliblatske peščare. Baš na tom delu je i naselje Čardak, koje je nekad bilo omiljeno mesto za pripreme sportista, škole u prirodi i rekreativne nastave. Onda su došli ratovi i – naselje je postalo izbeglički kamp. Članice i članovi LSV u Kovinu kažu da bi se uz pametno ulaganje sve to moglo pretvoriti u pravu turističku atrakciju.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...