Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOdbrana od podzemnih voda u atarima od Subotice, Novog Sada, do Panćeva i Šida

NOVI SAD - Zbog velike količine padavina tokom marta, od 1.460 kilometara odbrambenih linija u Vojvodini, na oko 30 kilometara se od 9. aprila sprovodi vanredna odbrana od poplava. Kako su saopštile JVP „Vode Vojvodine, zbog velikih količina padavina u proteklom periodu i visokih vodostaja na području Vojvodine sprovodi se i odbrana od podzemnih voda u atarima u Subotici, Kanjiži, Kikindi, Zrenjaninu, Bečeju, Vršcu, Beloj Crkvi, Pančevu, Šidu i Novom Sadu.
- Na velikim rekama, Dunavu, Savi i Tisi, nema problema. Poplavni talasi su stigli do Beograda i prolaze. A kad su u pitanju vojvođanske reke koje dolaze, pre svega iz Rumunije, i koje imaju bujičasti karakter, kao što su Tamiš, Brzava, Moravica, na njima može doći do promene vodostaja ukoliko počne da se topi sneg ili ako bude bilo velikih padavina na Karpatima - kaže za Slobodnu Vojvodinu, stručnjak za vodoprivredu  dr Mićo Škorić. Dodao je i da su trenutno moguće poplave na mestima gde nisu urađeni nasipi, kao što je u okolini Čerevića, a da većih poplava ne bi trebalo da bude. Inače, JVP „Vode Vojvodine“ objavile su 14. aprila 2013. godine da se odbrana od poplava sprovodi na ukupno 665 kilometara nasipa u Vojvodini. I to, redovna odbrana od poplava se sprovodi na 634, a vanredna na tridesetak kilometara.
- Vanredna odbrana  na snazi je na nešto više od šest kilometara letnjeg nasipa Đala na Tisi kod Novog Kneževca, na isto toliko kilometara reke Save kod Klenka i Hrtkovaca i na reci Zlatici, od Kikindskog kanala do državne granice sa Rumunijom - saopštile su Vode Vojvodine.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...