Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comŠkolski sport treba da budedostupan svima

SUBOTICA - Prva u nizu javih rasprava o izradi Nacrta strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini održana je 8. maja u Subotici. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da rasprave koje budu organizovane u narednom periodu treba da donesu dodatne sugestije, primedbe i mišljenja, kako bi nastala konačna verzija Strategije za školski sport koja će biti predata Vladi AP Vojvodini.  Navela je i da bi početkom sledeće školske godine trebalo da počne primena Strategije na kojoj proteklih osam meseci radi radna grupa iskusnih stučnjaka.
- Školski sport nije klupski sport, nego je to nastava fizičkog vaspitanja sa svim vannastavnim aktivnostima koje su vezane za nešto što je zakonom predviđeno i zato smo podigli pitanje školskog sporta na nivo javnog zdravlja. Školski sport treba da bude dostupan svima jednako, a krajnji cilj je da imamo radon sposobno stanovništvo, psihički i mentalno zdravu decu – rekla je Marinika Čobanu. Predstavnici škola na zvaničnom sajtu Sekretarijata mogu da daju svoje sugestije u vezi sa izradom ove Strategije.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...