Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDajmo krv za Gutu!

NOVI SAD – Vlasnik kultnog zrenjaninskog kluba „Zeleno zvono“ Branislav Grubački Guta oboleo je od leukemije i hitno mu je potrebna podrška davalaca krvi, odnosno trombocita. Lider pokreta Novi optimizam i kulturni aktivista oboleo je od leukemije i trenutno je na lečenju u Kliničkom centru u Beogradu. Dobrovoljni davaoci u Beogradu prikupili su dovoljne količine krvi za dva meseca. Međutim, kako je nedavno objavio novosadski Radio 021, s obzirom na činjenicu da je testiran nalaz krvi validan mesec dana i na zalihe koje su prikupljene, u ovoj fazi lečenja Zrenjaninci i Novosađani će moći samo da se prijavljuju, a onda će u slučaju potrebe biti pozivani testiranje. Pored krvne grupe A+ i A-, davaoci moraju imati više od 60 kg telesne mase. Uslov je da budu zdravi, da prethodno nisu uzimali aspirin ili kardiopirin, koji blokira funkciju trombocita, i poželjno je da su višestruki davaoci krvi. Nakon testiranja, ukoliko analize uzorka potvrde da je davalac odgovarajući, on se šalje na separaciju u Institut za transfuziju krvi u Beogradu. Davaocima se uzimaju isključivo trombociti, a svi ostali sastojci krvi vraćaju se nazad i taj postupak traje oko sat i po. Osobe koje žele da pomognu Guti mogu se prijaviti na više adresa, s obzirom na to da je akcija pokrenuta u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Potrebno je imejlom ili SMS porukom poslati: ime i prezime, kontakt telefon i krvnu grupu.

Za Novi Sad:
Imejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Porukom u inboks na Fejsbuku: Zarko Grbic
SMS porukom na: 069/484-8997

Za Zrenjanin:
Lično u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“
SMS porukom na: 063/517-168 (za Vesnu)
* U Zrenjaninu se dobrovoljni davaoci krvi mogu javiti i Odeljenju za transfuziju krvi, koje prethodno treba da pozovu 023/51-33-14 i provere da li u tom trenutku ima potrebe za testiranjem.

Za Beograd:

SMS porukom na: 064/271-4666 (za Isidoru)
Testiranja se vrše svakog dana od 8 do 10.30 sati u Zavodu za transfuziju krvi, Ul. Svetog Save, kod Hrama, s naznakom za Grubački Branislava, broj 1748. Mole se svi koji žele da pomognu da prvo pošalju SMS poruku (ili upute poziv) Gutinoj ćerki Isidori. U SMS poruci treba napisati ime i prezime osobe koja se prijavljuje, i te osobe će biti kontaktirane ili obaveštene u skladu s brojem ljudi neophodnih za pomoć.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...