Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNe pristajemo da budemo podizači ruku

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine je napustila vladajuću većinu u Somboru, a predsednik Gradskog odbora LSV Dragan Nenadov za naš list to objašnjava principom da Liga nema nameru da bude samo neko ko dodaje većinu lokalnoj vlasti.
– LSV ne može da bude talac predsednika Skupštine Siniše Lazića. Izašli smo iz koalicije jer ne pristajemo na to da budemo samo podizači ruku. Iako skupštinska većina i dalje postoji jer imaju 31 odbornika od ukupno 61, želeli smo građanima da pokažemo da nismo kao oni i da ne želimo da učestvujemo u radnjama i njihovom nedelovanju na poboljšanju uslova i kvaliteta života u Somboru – napominje Nenadov.

Nije bilo sluha za predloge LSV

Kako ističe, koalicioni sporazum nije poštovan, nije bilo sluha za predloge LSV, a umesto otvaranja novih radnih mesta, privlačenja stranih investitora i omogućavanja ostanka mladih i obrazovanih ljudi, Sombor je i dalje suočen s gašenjem postojećih radnih mesta, štrajkovima, sve dužim redovima pred narodnom kuhinjom i gomilom komunalnih problema.
– U vladajuću koaliciju smo ušli da bismo realizovali svoje ideje i preuzeli odgovornost, a ne da ćutke podržavamo i pokrivamo nešto što radi ili ne radi gradonačelnik ili predsednik Skupštine grada, bez prilike da učestvujemo, predložimo ili kritikujemo – naveo je Nenadov.

Ne poznaju nas dovoljno

Nakon odluke Gradskog odbora LSV o izlasku iz vlasti, odnosno iz Gradskog veća,
umesto da čuju i primene predloge Lige, čelni ljudi somborskog DS nastavili su po starom, tvrdoglavo, bahato i nestručno. Umesto razgovora usledio je njihov pritisak da LSV hitno bude istisnuta i iz najmanjih pozicija u vlasti, zaključno s članovima upravnih i nadzornih odbora nekih javnih preduzeća koji su došli na predlog Lige. Načelnik opšte uprave koji je član LSV i u prethodna dva mandata je obavljao načelničke poslove, prebačen je na mesto referenta u imovinsko pravnoj službi.
– To samo govori da nas ne poznaju dovoljno, niti znaju šta znači biti principijelan.
Nas ne interesuju vlast po svaku cenu i funkcije radi funkcija. Kada predlozi, sugestije i kritike nisu mogli da dopru do gradonačelnika Nemanje Delića i predsednika Skupštine grada Siniše Lazića unutar koalicije, biće u prilici da ih čuju od naših odbornika u gradskoj skupštini i na sve druge načine. LSV će u Somboru ubuduće delovati kao opozicija, a podržavaćemo, kao i dosad, samo ono što je u interesu građana Sombora i kritikovati ono što nije u njihovom interesu – istakao je Nenadov i dodao da je bolje biti časna opozicija nego ostati u vlasti i biti nemi saučesnik.

Tako je usvajan rebalans


Gradski odbor LSV Sombor saopštio je u četvrtak, 11. jula da je predsednik gradskog parlamenta Siniša Lazić naneo šamar demokratskoj tradiciji grada pozivajući deo odbornika na nastavak sednice sat vremena nakon što je zasedanje započelo, a „sve zarad laganog usvajanja rebalansa budžeta, uz potpunu kontrolu odbornika koji bespogovorno pristaju na njegove igre i bez prisustva onih koji bi imali šta da kažu protiv toga“.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...