Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZa godinu dana zrenjaninska vlast zaslužila: čistu jedinicu!

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ocenio je da je godinu dana sasvim dovoljan period da se oceni nečiji rad i istakao da je zrenjaninska vlast za taj period zaslužila najlošiju ocenu.

Umesto procvata i investitora
dobili nezaposlene i preduzeća u stečaju


– Samo konstituisanje vlasti, praćeno partijskim pritiscima i preletima, dovelo je u pitanje svrsishodnost održavanja demokratskih izbora u Zrenjaninu. Partije koje su 6. jula 2012. godine preuzele kormilo Zrenjanina osvojile su manji broj glasova od partija koje su u opoziciji – istakao je Marton na konferenciji za novinare u Gradskom odboru LSV u Zrenjaninu. On je napomenuo i da je bilo sasvim jasno da su ovakvi nekvalitetni temelji nove vlasti loši za grad Zrenjanin.
– Sećamo se obećanja o procvatu grada, o desetinama investitora, hiljadama radnih mesta, o čistim i bezbednim ulicama, modernoj gradskoj upravi, akva-parku. Ništa od toga nije ostvareno, a Zrenjanin je u svoju crnu knjigu propadanja upisao još nezaposlenih, još preduzeća u stečaju, još ojađenih porodica – kazao je Marton. On je dodao da je vizija ono što najviše nedostaje u radu lokalne vlasti, odnosno postojanje bilo kakve ideje o napretku Zrenjanina.

Partijsko potkusurivanje


– Sve se svodi na partijska potkusurivanja, zapošljavanja kadrova velikih, ali i malih, u realnoj politici gotovo neprimetnih partija. Balast baš tih malih partija postojećih na papiru ogroman je. Politički akteri često zaboravljaju da je interes Zrenjanina na prvom mestu. Nema tih razlika koje bi mogle da sprečavaju zajednički rad ka opštem dobru ove sredine. Nažalost, retki su slučajevi da se sasluša glas opozicije, glas partija koje su osvojile preko 40 odsto glasova na izborima – naglasio je Marton i istakao da LSV želi da Zrenjanin bude grad u kom će se bolje živeti.
– Liga će nastaviti da čini sve da popravi stanje na zrenjaninskoj političkoj sceni i pomogne da ovo ponovo bude mesto u kom se lepo, sigurno i bezbedno živi – zaključio je Aleksandar Marton.

Sunovrat

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš izjavio je za dnevni list „Blic“ da je učinak zrenjaninske vlasti u prethodnih godinu dana loš, da nisu ispunili ništa što su obećali, nisu pokrenuli nijednu novu investiciju, a sve započete su stopirali.
– Ništa od obećanog nisu ispunili, nijednu investiciju nisu pokrenuli, a već započete su zaustavili. Gradnja obilaznica je odložena za jesen, fabrika vode je van priče, kanalizacija u selima kasni, zgrade u centru se urušavaju... Bave se partijskim kadrovanjem, uz gomilanje funkcionerskih fotelja – naglasio je Tibor Vaš.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...