Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMirović da se bavi ministarskim poslom umesto pritiskom na pokrajinu

NOVI SAD – Ministar u Vladi Republike Srbije treba da vodi računa o javnom interesu, interesu svih građana, a ne da se bavi stranačkim radom. Izjave o potrebi raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora koje plasira sad već ministar Igor Mirović bila je primerena dok je bio šef poslaničke grupe SNS u pokrajinskom parlamentu i prvi čovek SNS u Vojvodini. Sad kao ministar on ima mnogo ozbiljnih problema, mnogo lokalnih samouprava koje su ispred republičkog proseka po svim parametrima i to treba da mu bude glavni prioritet u radu, a ne prozivanje pokrajinske vladajuće koalicije – izjavio je za Slobodnu Vojvodinu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški.

O razlozima za raspisivanje izbora


Komentarišući Mirovićeve navode da bi vanredne pokrajinske izbore trebalo raspisati nakon lokalnih izbora u Vojvodini, Bogaroški kaže da su razlozi za raspisivanje izbora gubljenje većine u pokrajinskoj skupštini, a ne rezultati lokalnih izbora ili istraživanje javnog mnjenja. U suprotnom bi se, kako kaže, republički i pokrajinski izbori mogli održavati na svaka dva meseca.
– Argumentacija da trenutna vladajuća koalicija u dopunskim izborima za većinske poslanike nije osvojila nijedan mandat zamagljivanje je istine, jer ni na prvim izborima u tim izbornim jedinicama vladajuća koalicija nije osvojila nijedan mandat. I to nikako ne može biti argument – naglasio je Bogaroški.

A sada da vidimo ume li ili ne ume


On ističe i da je Mirović, kao poslanik, govorio da će SNS preporoditi Vojvodinu, a sad je dobio sve mehanizme da kao ministar lokalne samouprave sprovede u delo ono što je govorio.
– Glavni posao ministra Mirovića ne treba da bude insistiranje na novim izborima, nego da vidimo kako će on pomoći Vojvodini da ostvari brži ekonomski rast, da, na primer, brže izgradi tunel kroz Frušku goru i poluautoput do Rume. To su stvari koje su u njegovoj ingerenciji. Sad je vreme da u praksi pokaže ume li on to da uradi ili ne ume, a ne da svoje ministarsko mesto koristi za pritisak na pokrajinsku administraciju – zaključio je Branislav Bogaroški.


Mirović: Vojvođanski resursi

značajni za razvoj čitave Srbije


O tome čemu Vojvodina može da se nada od Igora Mirovića možda najbolje svedoči njegova izjava koju je 16. septembra prenela RTV Vojvodine na sajtu.
Na pitanje kakvu saradnju očekuje s pokrajinskom administracijom, Igor Mirović je rekao da će se ona ostvariti na konkretnim projektima, a da političke razlike ostaju prisutne, te da „građani traže konkretne rezultate, a ne jalove rasprave“. On je naveo i da je odgovornost za stanje u pokrajini na pokrajinskoj vlasti i da je ona nesumnjivo velika, ali da Vojvodina mora biti u centru pažnje svih nivoa vlasti, jer „poseduje ogromne resurse, koji su značajni za razvoj čitave Srbije“.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...