Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMilan Mitrić

Milan Mitrić je rođen 18. novembra 1960. godine u Šapcu, gde je završio gimnaziju. Medicinski fakultet u Novom Sadu završio je 1985. godine, nakon čega započinje pripravnički staž u Kikindi, rodnom gradu njegove supruge. Posle odsluženja vojnog roka i završetka Sanitetske oficirske škole u Beogradu dobija posao u Zdravstvenom centru Kikinda. Specijalizaciju opšte hirurgije završava 1994. godine, a kad je 2000. godine stekao zvanje vaskularnog hirurga, osnovao je Odsek za vaskularnu hirurgiju u kikindskoj bolnici. Otad neprekidno usvaja i uvodi interventne i operativne procedure iz te oblasti koje se dotad u toj bolnici nisu izvodile. Prvi je u Vojvodini uradio endoskopske operacije perforatnih vena, a od pre dve godine jedan je od retkih koji izvodi novi tip ultrazvučno vođene sklerozacije proširenih vena penom. Objavio je i izlagao radove iz oblasti vaskularne hirurgije u domaćim i stranim medicinskim časopisima i na kongresima iz te oblasti.
U dva navrata obavljao je funkciju načelnika hirurškog odeljenja, 2007. i 2008. godine bio je pomoćnik direktora Opšte bolnice za medicinska pitanja, a od 2012. godine direktor je Opšte bolnice u Kikindi. Za samo godinu dana uspeo je da obezbedi više novca za bolnicu, popravi staru i nabavi novu opremu, reši problem nedostatka posteljine, kreveta, dušeka, a nakon dužeg vremena dodeljena je i specijalizacija mladim lekarima. Rezultat su prepoznali i Kikinđani, koji su daleko zadovoljniji uslugom u bolnici.
Ligaš je od početka 2008. godine, a neposredni povod za ulazak u LSV bio mu je upečatljivi govor Nenada Čanka u Skupštini Srbije nakon proglašavanja nezavisnosti Kosova. Te godine postaje odbornik u Skupštini opštine Kikinda, a od 2012. godine je i šef odborničke grupe. Od 2011. je bio predsednik Izvršnog odbora GrO LSV u Kikindi, a u februaru 2013. izabran je za predsednika kikindskog odbora Lige. Priznaje da mu je učešće u predizbornoj kampanji 2008. godine bilo krajnje neobično, izazovno, pa i stresno, jer je u njega ušao nekoliko dana nakon ulaska u stranku. Na mnogobrojne opaske političkih neistomišljenika, pogotovo tokom predizborne kampanje, da je neprirodno da on kao rođeni Šapčanin bude član LSV odgovara: „Liga ne deli ljude po zavičajnom poreklu, niti po bilo čemu drugom, a autonomna Vojvodina ključ je uspešne, moderne i stabilne Srbije“.
Kaže da je toliko vremena proveo i provodi sa svojim ligašima, da sve i kad bi hteo, ne može da zamisli život bez njih.
Zbog previše obaveza uspeva jedino rekreativno da se bavi sportom. Nekada je sjajno svirao violinu, a gitaru, po svojoj proceni – prosečno. Sad nema vremena da se posveti instrumentima. Oženjen je Dragicom, s kojom ima sina i ćerku, koji su već – svoji ljudi. Svi su aktivni članovi LSV.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...