Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comInvesticija i dalje nema, Novi Sad propada!

NOVI SAD – Predsednici Gradskog odbora i Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić i Robert Kolar ocenili su na konferenciji za novinare posvećenoj godišnjici od promene vlasti u ovom gradu da Novi Sad propada bez investicija i trpi ponižavanje. Tom prilikom emitovan je i video-klip „Godinu dana ponižavanja Novog Sada“, u kom su navedene afere i propusti ove gradske vlasti. Video-klip je za samo 24 sata od objavljivanja pogledan više od 4.000 puta, dok je na društvenim mrežama u istom periodu bilo u prilici da ga vidi oko 100.000 ljudi.

Doveli stranački kadar, a nijednu investiciju

– Njujork ima svoj 11. septembar, a Novi Sad 12. septembar, jer je tog dana prošle godine započela sednica gradske skupštine na kojoj je došlo do prekomponovanja vlasti. Najavljivana nova koalicija na jedan prilično bukački način došla je na vlast, uz silne parole i obećanja da će srediti javna preduzeća, dovesti investitore, rešiti problem korupcije i bezbednosti u gradu – rekao je Kravić.
Kravić je istakao da je aktuelna vlast pre godinu dana govorila o previše zaposlenih u javnim preduzećima, a oni su za osam meseci zaposlili 500 ljudi, što je deset odsto od ukupno zaposlenih u gradskim preduzećima. On je dodao i da je sadašnja vlast najavljivala da će za direktore birati stručne ljude, a ne partijski kadar. Međutim, svi vršioci dužnosti direktora koji su bili postavljeni kao partijski ljudi izabrani su za direktore osim jednog.
– Pričali su kako je prethodna vlast bila krajnje nesposobna da bilo šta organizuje kad je u pitanju novo zapošljavanje, tačnije investicije u Novom Sadu. To je nešto na čemu su oni najviše insistirali, zaričući se i obećavajući da će oni dovesti te velike investitore. Ako ste primetili, broj investitora u Novom Sadu u poslednjih godinu dana jeste nula – ukazao je Aleksandar Kravić.
Podsetio je da je Liga socijaldemokrata Vojvodine u poslednjih nekoliko godina insistirala na tome da se poveća bezbednost u Novom Sadu, te da je u saradnji s Demokratskom strankom inicirano zasedanje gradske skupštine na tu temu. Međutim, kako je napomenuo Kravić, ta sednica je potpuno izvrgnuta ruglu, a na kraju je došlo do toga da su inicijatori sednice paničari, da je situacija u Novom Sadu krajnje normalna i da nema nikakvih problema. Nekoliko meseci kasnije stanje bezbednosti u Novom Sadu se pogoršalo, a Kravić kaže da je za to direktno odgovorna sadašnja novosadska vlast jer je to osporavala i problem gurala pod tepih.

Uzmi, kupi, uceni, zaposli

Predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Novi Sad Robert Kolar istakao je na konferenciji za novinare da Liga nema problem sa statusom opozicije jer je veći deo svog funkcionisanja bila u tom statusu.
– Ima samo jedan „mali“ problem – kome opozicija kad ovu aktuelnu gradsku vlast čine oni koji na izborima nisu dobili glasove građana Novog Sada. U novosadskoj skupštini, uz SNS, SPS i DSS, većinu čine Treća Srbija, koja je glasove dobila na izborima na listi „Dveri“, zatim Pokret Dinara–Drina–Dunav, koja je glasove kupovala kao RDS, ali i SPO, koji nije učestvovao na izborima, nego je bio na listi LSV. Tako da mi nemamo kome da budemo opozicija jer vladajuća većina izabrana od građana u Novom Sadu ne postoji. Postoji grupacija koja uvodi nove aršine funkcionisanja grada – naglasio je Kolar.
On je napomenuo i da je aktuelna gradska vlast doktorirala na isisavanju novca iz javnih preduzeća.
– Oni su uveli nove aršine demokratskih izbora, a to je: otmi, uzmi, kupi, uceni, zaposli. Tako se dobijaju izbori u savetima za mesne zajednice, a to će sigurno biti pokušaj i na budućim lokalnim izborima – istakao je Kolar.
Novosađani, zauzeti borbom za svakodnevni život, nisu u prilici da se bave radom gradske vlasti, GrO LSV Novi Sad je organizovao akciju podele propagandnog materijala u kom je naveden manji deo poteza u gradskim upravama i u javnim komunalnim preduzećima.

Tek delić učinka

ovakve vlasti u Novom Sadu


– broj radnika u javnim preduzećima za prvih osam meseci porastao za deset odsto, sa 5.000 na 5.500
– od radnice u „Lisju“ tražen mito ili da se učlani u „Dveri“ da bi dobila stalan posao
– puca se oko škola i vrtića, bombe se postavljaju pod službene automobile pojedinih direktora, a o bezbednosti vlast neće da govori
– ukinuli latinicu, nametnuli „Sogaz osiguranje“ i odžačarinu
– novcem Novosađana plaćaju CD-ove i svoje projekte
– recituju o Ratku Mladiću
– direktore preduzeća opevavaju nekakve knindže
– pokušali da odvoje dečake od devojčica u obdaništu
– štite odgovorne za loš ugovor sa ATP „Vojvodina“ i štetu od tri miliona evra
– sedmodnevni kolaps zbog snega
– drveće pada po automobilima
– neće da kažu koliko košta miting u Novom Sadu i Sabor u Ledincima
– izvlače novac iz gradskih preduzeća
– dele novac rođacima na konkursima

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...