Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u svakom svom aspektu postojanja i političkog delovanja u potpunosti podržava sve aktivnosti svih političkih činilaca u Srbiji na planu evrointegracija Republike Srbije. Poslanička grupa LSV u Skupštini AP Vojvodine samim tim posebno pozdravlja i podržava takve inicijative, takav vid regionalne saradnje koji nedvosmisleno doprinosi i posebno ubrzava evrointegracije cele Srbije – rekao je pokrajinski poslanik LSV u vojvođanskoj Skupštini Robert Kolar na sednici Skupštine AP Vojvodine na temu „Dunavska strategija – nova uloga regiona“.

Dva osnova

Kolar je istakao da su osnova programskih načela LSV u potpunosti podudarna s osnovnim načelnima Evropske unije, prvenstveno po dva osnova. Jedan je, kako je rekao, sloboda, ravnopravnost, ljudska prava, a drugi osnov se tiče regionalizacije, regionalnog delovanja, regionalnog povezivanja. On navodi da je krajnji proizvod toga brisanje državnih granica u oblicima kakve nacionalne države podržavaju.

Još zapaženija uloga

A zamenica predsednika poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević istakla je da se nada da će AP Vojvodina u budućnosti u Dunavskoj strategiji biti još aktivnija, da će projekti iz pokrajine biti raznovrsniji, ozbiljniji i da će se u nekoj narednoj sesiji o Dunavskoj strategiji pričati o nekim velikim rezultatima AP Vojvodine u okviru nje.
Ona je naglasila i da očekuje da će predstavnici pokrajinske administracije biti relevantni članovi neke naredne delegacije koja će učestvovati u pregovorima Srbije sa EU. Sedlarevićeva je podsetila i da svoju dobru volju, znanje i energiju Vojvodina je pokazala i u dosadašnjim koracima evropskih integracija Republike Srbije, pre svega kada je Srbija bila u obavezi da odgovori na pitanja iz upitnika Evropske komisije.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...