Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNovom Sadu preti šteta od osam miliona evra!

NOVI SAD – Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke podnele su 11. oktobra zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada Novog Sada na kojoj bi bilo odlučeno o obrazovanju radnih grupa koje bi sagledale činjenično i pravno stanje u JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“. Naime, zbog nestručnog upravljanja i bahatosti rukovodstava tih preduzeća grad Novi Sad može izgubiti preko 800 miliona dinara, koliko je tržišna vrednost „Gradskog zelenila“ i „Stana“.
– Zadatak radnih grupa, koje bi hitno trebalo obrazovati, bio bi da u roku od 30 dana sprovedu analize i predlože mere za konsolidaciju i finansijski oporavak ova dva javna komunalna preduzeća čiji je osnivač Skupština grada Novog Sada – ističe se u saopštenju.
Dodaje se da je gubitak „Gradskog zelenila“ za prvih osam meseci ove godine 178 miliona dinara, te da postoji realna mogućnost da od 1. januara ode u prinudnu likvidaciju ako se ne preduzmu hitne mere. Stanje u JKP „Stan“ je, takođe, katastrofalno. Pored neisplaćenih zarada, zabrinjavaju i neizmirene obaveze prema dobavljačima, konstantna blokada računa, žalbe na mobing, bahatost i davanje otkaza predstavnicima sindikata.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...