Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comHitno pronaći napadača iz autobusa na liniji za Temerin!

NOVI SAD – Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški pozvao je policiju i sve nadležne organe da hitno pronađu napadača koji je, prema pisanju pojedinih portala, verbalno i fizički napao šesnaestogodišnjeg dečaka u gradskom autobusu na liniji za Temerin samo zato što je govorio na mađarskom jeziku. On je istakao da, ukoliko se dokaže da je napad zaista etnički motivisan, napadač treba biti najstrože kažnjen.
– Ovaj incident je naročito osetljiv u Temerinu, u kojem često dolazi do ovakvih varnica. Krajnje je vreme da se jednom otkriju i rasvetle svi razlozi zašto je to tako i kako sme ikome da pada na pamet da ih izaziva u multinacionalnoj Vojvodini – napomenuo je Bogaroški.
Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je u februaru ove godine da MUP Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu, ali i da se formira radna grupa koju bi činili predstavnici različitih pokrajinskih institucija, a pogotovo skupštinskih odbora za bezbednost i međunacionalne odnose, zatim predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a koja bi svakodnevno promovisla različitost i toleranciju, ali i da rasvetli sve razloge zbog kojih se u Temerinu ovakve stvari dešavaju. – Da li postoji međuetnička distanca među mladima? Koliko na incidente utiče alkohol? Ko je i kako dosad odgovarao za incidente u poslednjih nekoliko godina, neka su od pitanja na koje bi ta grupa trebalo da nađe odgovore, i što je još važnije – da onemogući da se ti incidenti zloupotrebe – poručila je tada Liga.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...