Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNikola Čuvardić

Sama činjenica da je Nikola Čuvardić rođen na dan proglašenja čuvenog Ustava SFRJ iz 1974. godine, kao i odrastanje u nekom boljem i pravičnijem društvu, odredila ga je kao Vojvođanina i autonomaša za ceo život. Ligaš je, pre svega, zbog svoje preosetljivosti na socijalnu nepravdu i prevelike ljubavi prema gradu koji su formirali i izgradili njegovi preci, u kome je rođen, odrastao i radi – Somboru.
Pogled na život je formirao za vreme školovanja u somborskoj gimnaziji, a inženjerski način razmišljanja usvojio je na Građevinskom fakultetu u Subotici. Više od deset godina bavi se veb-produkcijom, poslom koji voli, koji još uči i koji ga svaki dan iznova fascinira. Od 2008. vlasnik je i direktor preduzeća „Tacit“, koje sarađuje ili je sarađivalo s većinom lokalnih javnih preduzeća i ustanova.
Aktivan je član LSV od 1997. godine, mada je prvi pokušaj da se učlani u stranku imao pet godina ranije, neposredno nakon navršenog punoletstva, kada je na nasilno prekinutoj promociji Memoranduma o Vojvodini u Somboru sprečen u toj nameri. Još čuva pristupnicu koju je tada preuzeo.
Definitivnu odluku da će se baviti politikom doneo je 1999. godine u Ečki na edukaciji za mlade političare u organizaciji Fondacije „Fridrih Ebert“, a na kojoj je učestvovao, između ostalih, aktuelni potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. Uprkos učešću na brojnim demonstracijama protiv režima Slobodana Miloševića i organizovanju studentskih protesta u Subotici, samo je jednom priveden na saslušanje.
Prvu priliku za javni angažman propustio je odustajući od odborničke kandidature zbog naprasnog regrutovanja u jesen 2000. godine. Za sledeću se žestoko borio i izborio na ponovljenim izborima za Skupštinu grada Sombora 18. maja prošle godine. Nakon toga postaje odbornik i predsednik skupštinskog Odbora za međunarodnu saradnju.
Bio je potpredsednik Omladine Gradskog odbora LSV Sombor, vodio je najveću gradsku mesnu organizaciju, bio na funkciji sekretara Gradskog odbora, a sebe smatra jednim od osnivača Foruma žena somborske Gradske organizacije Lige. U tri mandata, od 2009. godine do danas, vodi Izvršni odbor Gradskog odbora. Takođe, tokom duge stranačke karijere bio je član Omladinskog foruma i Glavnog odbora, a odnedavno je član Izvršnog odbora Glavnog odbora.
Kad bi imao slobodnog vremena, sigurno bi se bavio odbojkom i tenisom ili nekim drugim beskontaktnim sportom s loptom. Voli da misli da je odličan gitarista, ali često ne dobija potvrdu od publike. Protiv stresa se bori radom na uređenju dvorišta i bašte. Ako iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena, pored Nikole korača izuzetno tolerantna supruga Melita.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...