Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comRaspisati izbore pre bankrota

BEČEJ – Rebalans budžeta opštine Bečej još nije usvojen, a lokalna samouprava se istovremeno suočava s blokadom transfera iz budžeta Republike Srbije, zbog čega je situacija u ovoj opštini alarmantna, pa Liga socijaldemokrata Vojvodine traži prevremene lokalne izbore dok opština još nije bankrotirala, upozorio je Opštinski odbor LSV.
Kako je istakao predsednik tog odbora Ferenc Tot, problem je što nedostaje i predviđeni priliv novca od poreza na dohodak i na imovinu, dok je istovremeno u budžetu povećana suma pod stavkom „Mešoviti i neodređeni prihodi“, za koju ni ekonomisti ni pravnici nikad nisu čuli! Istovremeno, ukradena je novopostavljena rasveta u Gornjem parku kod dečjeg dispanzera, koja je koštala oko pet miliona dinara, uprkos tome što je opština po visokoj ceni angažovala firmu „Link FTO“ da čuva i obezbeđuje taj rejon.
Tot podseća da je nedavno član opštinskog veća zadužen za razvoj i investicije izjavio kako je sasvim izvesno da novca za investicije od strane lokalne samouprave u ovoj kalendarskoj godini sigurno neće biti, dok istovremeno predsednik opštine Vuk Radojević (SNS) uverava da samo neki računi opštine nisu plaćeni u roku od 45 dana, ali da će to biti uskoro rešeno.
– Opštinski račun ni krajem oktobra nije odblokiran. Tokom posete bečejskoj opštini ministarka za energetiku Zorana Mihajlović (SNS) utvrdila je da u JP „Toplana“ postoje ozbiljni finansijski i tehnički problem. Istovremeno, prosečna plata u tom preduzeću jeste čak 66.000 dinara – ističe Ferenc Tot.
Predsednik bečejskih ligašica i ligaša podseća i da je to preduzeće obećalo i da će radovi na renoviranju toplovoda biti završeni do 15. oktobra, kad zvanično počinje grejna sezona. Međutim, iako su radovi otpočeti, nestalo je novca, a zbog zastarelosti je potrebno renovirati još nekoliko stotina metara toplovodne mreže. Kako kaže, radovi su prekinuti, a mašine uklonjene.

Zbrka


Ferenc Tot upozorava i da je, uprkos katastrofalnoj situaciji u opštini, postavljen niz direktora javnih preduzeća, među kojima ima i onih koji nemaju dovoljno radnog iskustva, a i ako ga imaju, nemaju ga u potrebnoj struci.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...