Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMaja Gojković „isparila“ iz predmeta koji Novi Sad košta tri miliona evra?!

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je, gostujući u „Kažiprstu“ B92, da je otvaranje borbe protiv korupcije u Srbiji dobar korak, ali i da je važno da ne dođe do toga da bude izuzetaka po partijskoj pripadnosti, kao što je Maja Gojković (članica Predsedništva SNS-a), po navodima medija, nestala iz afere s ATP „Vojvodina“.

 

Podsetimo, reč je o aferi koja je Novi Sad koštala tri miliona evra, a Evropski parlament je ubrojao među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji. Čanak je javno postavio pitanje da li neko iz SNS-a čuva Gojkovićevu, budući da je dnevni list „Alo“ 3. decembra objavio da, po informacijama do kojih su došli, ona neće odgovarati. List navodi da je Gojkovićeva ispitivana tokom istrage, kao i da tu postoji njena odgovornosti jer je morala da zna na šta stavlja svoj potpis i da li grad može ispuniti ugovorene obaveze. Ali u predmetu koji je policija spakovala i predala tužiocu Maja Gojković se nigde ne tereti da je odgovorna za potpisivanje tog ugovora, već će krivično odgovarati njeni nekadašnji najbliži saradnici, kako iz Skupštine grada Novog Sada, tako i iz sektora urbanizma. Zanimljivo je, piše dalje „Alo“, da se u predmetu nigde ne pominje ni potpredsednik SNS-a Igor Mirović, koji je u vreme potpisivanja ugovora bio direktor Zavoda za izgradnju grada. Gojkovićeva i Igor Mirović danima su izbegavali da komentarišu navode lista „Alo“, a na pitanje ko štiti Gojkovićevu nisu hteli da odgovaraju ni u MUP-u ni u tužilaštvu.

 

 

Jovanović: 
Nedopustivo i sramotno

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović za Slobodnu Vojvodinu kaže da je nedopustivo i sramotno ako je istina da Maja Gojković neće odgovarati zbog štetnog ugovora koji je potpisala sa ATP „Vojvodina“ i sramote koju je nanela Novom Sadu. Jovanović napominje i da u ovom slučaju nije problem samo u finansijskoj šteti, već i u urušavanju sistema odgovornosti i pravde. Podsetimo, Jovanović je 17. juna podneo Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu predlog za krivično gonjenje Gojkovićeve zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja. Pored Jovanovića, koji je prvi potpisnik, krivičnu prijavu su potpisali i odbornici i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada, ali nema informacija da li je nešto urađeno po tom predmetu.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...