Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comJelena Šikman

Jelena Šikman je rođena 1981. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju školu je završila u Kikindi. Nakon završenih osnovnih akademskih studija, 2009. godine je na Univerzitetu u Novom Sadu završila i master studije, Asocijacija centra za interdisciplinarne studije i multidisciplinarne studije i istrazivanja - ACIMISI. Završetkom master studija stekla je zvanje diplomirani stručnjak iz interdisciplinarne oblasti Evropske studije - master.
Problematiku koju je istraživala na master studijama rezultirala je odbranom rada na temu „Autonomna Pokrajina Vojvodina u svetlu evropskih standarda regionalizacije“. Kako kaže, sama tema pokrivala je njena kako lična, tako i politička interesovanja, te je na ovaj način zelela dati svoj akademski doprinos putem prikaza tadašnjeg stanja i položaja Vojvodine u oviru postojećeg ustavnog okvira koji je i tada, kao i sad, bio ograničavajući mehanizam za razvoj AP Vovodine kao regiona.
Svoje dalje formalno obrazovanje nastavlja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2011. godine kada upisuje doktorske studije na smeru međunarodnih i evropskih studija. Svoj fokus interesovanja dalje pomera na međunarodnu bezbednost sa posebnim fokusom istraživanja budućeg modela saradnje NATO-a i Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.
U pogledu neformalnog obrazovanja prošla je veliki broj edukacija koje se tiču političkog usavršavanja - od godišnjeg seminara Beogradskog centra za političku izuzetnost, Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost, preko različitih seminara koji se tiču rodne ravnopravnosti koje je organizovao Centar za edukaciju LSV.
Kako kaže, za Ligu socijaldemokrata Vojvodine odlučila se zbog vrednosti koje stranka zastupa počev od antifašizma, zalaganje za razvoj i napredak Vojvodine, ali i rodne ravnopravnosti na kojoj stranka godinama insistira. Kao posebnost LSV, Jelena Šikman ističe i činjenicu da je Liga ostala verna svojim idejama i politici i posle 24 godine postojanja. Te 2006. godine, kada je postala članica Lige socijaldemokrata Vojvodine, bila je aktivna u Omladini Gradskog odbora LSV u Kikindi, ali je dosadašnji angažman u okviru stranke uglavnom fokusirala na rad u Forumu žena LSV. Već drugi mandat nalazi se na poziciji Generalne sekretarke Foruma žena, a nakon Kongresa 2012. godine izabrana je za članicu Glavnog odbora LSV ispred Foruma žena.
Kao bivša karatistkinja, svoje slobodno vreme uglavnom posvećuje sportskim aktivnostima. Voli da se osami uz knjigu ili da napuni baterije kada se sa prijateljima opusti na nekom koncertu.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...