Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOd jeseni zdravstveno vaspitanje u čitavoj Vojvodini

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ističe da će od sledeće školske godine broj učenika koji će učiti o svom reproduktivnom zdravlju, ali i o psihološkim i socijalnim aspektima njihovog odrastanja biti daleko veći.
Prema njenim rečima, za 2014. godinu obezbeđen je dodatni budžet za proširenje programa Zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju jer je u planu da se u narednoj školskoj godini proširi na sve, ili skoro sve gradove i opštine u Vojvodini. U pripremi je već i pojmovnik, odnosno rečnik o reproduktivnom zdravlju koji bi trebalo da bude odštampan ove školske godine. Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju, odnosno seksualno vaspitanje, uvedeno je jesenas kao ogledni predmet za 1.200 učenika u 40 odeljenja drugih razreda deset vojvođanskih škola. Novina je naišla na veliko interesovanje i u zemlji, ali i u regionu, jer je Vlada AP Vojvodine, na inicijativu Sekretarijata za sport i omladinu, jedini državni organ koji je našao način da se u okviru škola bavi reproduktivnim zdravljem.

Dobre vesti i u maju


Veliki uspeh treba očekivati i od Strategije školskog sporta, koja je krajem godine dobila podršku svih poslaničkih grupa u Skupštini AP Vojvodine. Osnovni cilj strategije jeste unapređenje i poboljšanje nastave fizičkog vaspitanja i vannastavnih aktivnosti, odnosno reafirmacija školskih sportskih sekcija pre svega, kao i sistema školskih sportskih takmičenja u osnovnim školama. To će omogućiti da se u maju, posle 25 godina, održi popularni SOŠOV.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...