Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMarko Lutkić

Marko Lutkić je rođen 1989. godine u Novom Sadu. U najranijem detinjstvu živeo je u Srbobranu, kasnije se s ocem seli u Novi Sad, gde završava osnovnu školu. Upisuje Karlovačku gimnaziju, smer savremeni jezici. Nakon gimnazije upisuje Pravni fakultet u Novom Sadu, smer Unutrašnji poslovi, gde je trenutno apsolvent.
Interesovanje za politiku i društvene aktvinosti stiče u periodu srednje škole. Tada donosi odluku da se učlani u Ligu socijaldemokrata Vojvodine. S obzirom na to da su mu osećaj za socijalnu pravdu, borbu protiv nacionalizma, kao i ljubav prema Vojvodini bili već usađeni od detinjstva, dileme nije bilo. Prelomni momenat za članstvo u LSV dogodio se krajem 2008. godine baš zbog problema i kočenja oko donošenja Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Od prvog dana članstva u Ligi socijaldemokrata Vojvodine aktivan je u Omladini LSV, gde upoznaje ljude i stiče prijatelje za čitav život. Kroz delovanje u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine pronalazi najbliži način za političko delovanje u skladu sa svojim godinama i stavovima. U Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine aktivan je do danas.
U periodu od 2010. do 2011. bio je predsednik Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad i član Izvršnog odbora GrO LSV Novi Sad. Krajem 2012. godine pridružuje se Izvršnom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na prvom Omladinskom Kongresu, održanom maja 2013. godine, izabran je za Generalnog sekretara Omladine LSV. Od novembra 2013. godine imenovan je za zamenika šefa područnog izbornog štaba Južna Bačka u Izvršnom odboru LSV. Član je Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine kao jedan od predstavnika LSVO.
S Omladinom LSV učestvovao je na nekoliko međunarodnih festivala i kampova koje je koristio za sticanje novih znanja, iskustava i širenje mreže kontakata. Bio je polaznik nekoliko političkih škola u organizaciji Fondacije „Fridrih Ebert“, 2013. godine prošao je obuku za trenere i predavače nakon čega postaje deo trenerskog tima Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Književnost i muzika ljubav su mu od srednjoškolskih dana. U srednjoj školi se aktivno bavio pisanjem i svirao gitaru. Bavio se aktivno sportom nekoliko godina trenirajući vaterpolo i rukomet. Kad vreme i obaveze dozvole, voli da s društvom ode u prirodu.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...